Християн Мицкоски / Снимка: VMRO-DPMNEТази вечер лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн

...
Християн Мицкоски / Снимка: VMRO-DPMNEТази вечер лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн
Коментари Харесай

Мицкоски тази вечер на протеста в Северна Македония: Няма да подкрепим промени в конституцията

Християн Мицкоски / Снимка: VMRO-DPMNE

Тази вечер водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски се обърна към събралото се голям брой преди началото на митинга за отменяне на френското предложение за деблокиране на европейския интеграция на страната.

„ Аз ви убеждавам, че Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ няма да поддържа никакви конституционни промени ”, сподели той.

„ Днес получихме информация, че държавното управление реши рамката на договарянията и този втори документ, който съставлява заключенията на Съвета, които на процедура са част от съглашението, което държавното управление на СДСМ и ДСИ направи с публична София, да го подложи на гласоподаване в Народното събрание.

Въпреки че не виждаме логиката за какво това би трябвало да е решение на Народното събрание, когато става въпрос за междуправителствени съглашения, т.е. държавното управление е това, което взема решение.

Ако Народното събрание вземе решение, против което държавното управление остро стачкува, тогава той взема решение ”, сподели Мицкоски. Той акцентира, че Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ няма да поддържа конституционни промени, предава БГНЕС.

„ Македонската общност би трябвало да е сигурна, че каквото и да се случи с това национално изменничество и злополучие, което се готви да извърши държавното управление на СДСМ и ДСИ, Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ в Народното събрание няма да го одобри. За това са нужни 80 депутати, бъдете сигурни, че те нямат тези 80 депутати и това би трябвало да е ясно на всички както в Македония, по този начин и отвън Македония ”, сподели Мицкоски и сподели още, че няма да търпят провокации на митингите.

В отговор на журналистически въпрос дали депутатите от ВМРО-ДПМНЕ ще гласоподават за промени в конституцията, той сподели, че " в този състав на ВМРО-ДПМНЕ и обединението няма такива предатели ".

Мицкоски съобщи, че „ държавното управление са група страхливци, които се опасяват сами да вземат решение, по тази причина трансферират тежестта върху Народното събрание, макар че Народното събрание няма никаква официална нормативна роля и в допълнение поляризира хората, основава в допълнение безпокойствие и възприятие на незадоволеност.

Вътрешна македонска революционна организация ДПМНЕ ще работи съгласно тактиката, за която ще се договорим, а тактиката е да създадем всичко, с цел да разбираем на хората в Македония, че това не е тяхното бъдеще, че това е изменничество, което, в противен случай, стопира нашето бъдеще в обединена Европа ”, сподели Мицкоски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР