Хранителните нужди на домашните и бездомните животнив югоизточната провинция Хатай,

...
Хранителните нужди на домашните и бездомните животнив югоизточната провинция Хатай,
Коментари Харесай

Раздадоха 55 тона храна на бездомните животни след земетресението в Хатай

Хранителните потребности на домашните и бездомните животни в югоизточната провинция Хатай, една от 11-те провинции, опустошени от мощните трусове на 6 февруари, са задоволени с към 55 тона храна за домашни любимци , раздадена от първия ден на бедствието, заяви Анадолската организация, съобщи Дарик.

Под координацията на губернатора на Амасия екипи, свързани със Седма районна дирекция за запазване на природата и националните паркове, столичната община Хатай , регионалните общини и неправителствени организации (НПО) не престават работата си за обезпечаване на храна за домашни любимци за животни, които се нуждаят от грижи, в това число и за тези, избавени от руините при земетресенията на 6 февруари.

В рамките на изследванията под координацията на Турската ветеринарномедицинска асоциация към отломките и жилищните региони в Хатай се оставя храна за бездомни котки и кучета .

Екипите, разпределени в провинцията, подкрепят и питателните потребности на домашните любимци на потърпевшите от земетресението, живеещи в палаткови и контейнерни градове и някои семейства.

Губернаторът на Амасия Мустафа Масатлъ , който е назначен за координатор, отговарящ за здравето на животните и грижите за тях в града, съобщи пред медиите, че дейностите за настаняване на домашните и бездомните животни при подобаващи условия към този момент са в ход.

Масатлъ изясни, че избавените от отломките животни са били лекувани в центъра за събиране и изпращане на животни в регионите Антакия, Искендерун и Самандаг в Хатай: " Животните, които са останали без контрол на улицата, също бяха отведени в приютите за обзор, имунизация и грижи. Около 55 тона храна беше доставена и разпределена за тях досега "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР