Хранителните нужди на домашните и бездомните животни в югоизточната провинция

...
Хранителните нужди на домашните и бездомните животни в югоизточната провинция
Коментари Харесай

Раздадоха 55 тона храна на бездомните животни след земетресението в Хатай

Хранителните потребности на домашните и бездомните животни в югоизточната провинция Хатай, една от 11-те провинции, опустошени от мощните трусове на 6 февруари, са задоволени с към 55 тона храна за домашни любимци, раздадена от първия ден на бедствието, заяви Анадолската организация.

Под координацията на губернатора на Амасия екипи, свързани със Седма районна дирекция за запазване на природата и националните паркове, столичната община Хатай, регионалните общини и неправителствени организации (НПО) не престават работата си за обезпечаване на храна за домашни любимци за животни, които се нуждаят от грижи, в това число и за тези, избавени от руините при земетресенията на 6 февруари.

В рамките на изследванията под координацията на Турската ветеринарномедицинска асоциация към отломките и жилищните региони в Хатай се оставя храна за бездомни котки и кучета.

Екипите, разпределени в провинцията, подкрепят и питателните потребности на домашните любимци на потърпевшите от земетресението, живеещи в палаткови и контейнерни градове и някои семейства.
Губернаторът на Амасия Мустафа Масатлъ, който е назначен за координатор, отговарящ за здравето на животните и грижите за тях в града, съобщи пред медиите, че дейностите за настаняване на домашните и бездомните животни при подобаващи условия към този момент са в ход.

Масатлъ изясни, че избавените от отломките животни са били лекувани в центъра за събиране и изпращане на животни в регионите Антакия, Искендерун и Самандаг в Хатай: " Животните, които са останали без контрол на улицата, също бяха отведени в приютите за обзор, имунизация и грижи. Около 55 тона храна беше доставена и разпределена за тях досега "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР