Хранителните натравяния са чест проблем през лятото. Ако не желаете

...
Хранителните натравяния са чест проблем през лятото. Ако не желаете
Коментари Харесай

Не яжте тези храни и не пийте тези напитки, за да не сте болни в жегата

Хранителните натравяния са чест проблем през лятото. Ако не желаете отпуската ви да завърши прибързано със стомашно-чревно разстройство, проучете кои храни диетолозите и лекарите предлагат да се употребяват в жегата и се придържайте към тях. Ние ви представяме лист с най-опасните и нездравословни храни и питиета, които основават риск за здравето ви през лятото и които следва да не консумирате.

1. Твърд алкохол. Вредата от него е изключително огромна, когато се употребява в горещите часове на деня. Алкохолът обезводнява организма и е допустимо потреблението му да навреди съществено за здравето ви. Позволете си леки коктейли и бира. Задължително на сянка.

2. Храни, сосове, кремове, десерти със сурови яйца. Не консумирайте и рохки яйца. Създават действителна заплаха от салмонелоза в горещите летни дни.  Внимавайте и по какъв начин приготвяте яйцата – измивайте съдовете, в които държите тях и суровото месо, с цел да не замърсят салатата ви или друго ядене, което се употребява сурово.

3. Фаст фууд. Този вид храна по принцип е нездравословна за здравето и фигурата, бедна на витамини и минерали, богата на въглехидрати и мазнини. През лятото към всичко това се прибавя и заплахата от заболяване. Никога не можете да бъдете сигурни по какъв начин се съхраняват и подготвят продуктите в капанчетата за фаст фууд и на плажа.

4. Суши. Ако е със сурова риба и морски блага, не го предлагаме в горещото време. Изберете си суши, което е с авокадо и зеленчуци, с цел да сте сигурни за здравето си.

5. Храна, приготвена с чешмяна вода, непреминала термична обработка като таратор. Чешмяната вода може да провокира ентеровируси през лятото. Използвайте трапезна за студеното си ядене. Това важи и за кубчетата лед за питието ви. Често те също са източник на болест, в случай че са приготвени от некачествена чешмяна вода.

6. Прясно мляко, в случай че не сте сигурни в метода му на запазване. При високи температури в него бързо се развиват рискови бактерии, представляващи риск за здравето ви. Не консумирайте и незряло сирене или кашкавал, както и непастьоризирано мляко.

7. Алангле. Консумацията на недоизпечено месо основава риск от болести през лятото. Съществува заплаха от салмонелоза. Опасните микроорганизми се развиват бързо в недобре приготвени или съхранявани артикули от скотски генезис. Консумирайте ги единствено чудесно приготвени и от сигурни места, за които сте уверени, че съблюдават високи хигиенични правила и съхраняват вярно продуктите.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР