Хранителни разстройства, тормоз и педофилия – това са част от

...
Хранителни разстройства, тормоз и педофилия – това са част от
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ изслуша шефовете на водещи социални мрежи

Хранителни разстройства, тормоз и педофилия – това са част от проблемите, пред които младежите се изправят онлайн. Това бяха и съществени тематики на чуването на шефовете на водещи обществени платформи в американския Конгрес.В продължение на няколко часа основните изпълнителни шефове на Discord, Meta, Snap, ТikTok и X отговаряха на въпроси на сенатори от правосъдната комисия.
Това не са просто софтуерни компании, които са съдействали за рецесията. Те са виновни за доста от заплахите, пред които децата ни се изправят онлайн. Техният избор на дизайн, неуспехът да влагат съответно в сигурност. Постоянният им блян към ангажираност и облага вместо обикновена сигурност изложиха на риск нашите деца и внуци.
Дик Дърбин, демократ, ръководител на правосъдната комисия на Сената

Конгресът на Съединени американски щати работи по така наречен Закон за онлайн сигурност на децата (KOSA), който ще задължи обществените мрежи да показват ограничения в тази посока.Повечето шефове подчертаха, че самите те са родители, което прави персонален въпроса за сигурността на младежите онлайн. Създателят на Meta – компанията майка на Фейсбук и Instagram, насочи вниманието към Apple и Гугъл. Марк Зукърбърг предложи да има регулации, свързани с магазините за приложения на двете компании.Изпълнителният шеф на TikTok акцентира, че тази година платформата ще влага 2 милиарда $ в сигурност.В залата имаше и близки на хора, чиито гибел или здравословни проблеми се свързват със обществените мрежи.
Тук има фамилии на жертви. Вие извинихте ли им се? Бихте ли го създали в този момент, те са тук. В народен ефир сте. Ще се извините ли на жертвите, които са потърпевши? Покажете му фотосите. Бихте ли се извинили за породеното на тези положителни хора?
Джош Хоули, републикански сенатор от Мисури
Съжалявам за всичко, през което сте минали. Никой не трябва да претърпява това, което фамилиите ви са претърпели. Това е повода да влагаме толкоз доста. За да се уверим, че никой няма да претърпява това, от което вашите фамилии са потърпевши.
Марк Зукърбърг, създател и основен изпълнителен шеф на Meta

Въпреки извиненията – околните на някои жертви разясниха, че те не са откровени, а младежи приканиха Meta да даде път на националното законодателство. След чуването пред постройката на Конгреса се организира проява.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР