Храните, съдържащи пробиотици и пребиотици, ще помогнат да се избегнат

...
Храните, съдържащи пробиотици и пребиотици, ще помогнат да се избегнат
Коментари Харесай

Ето кои са храните, които поддържат тялото при прием на антибиотици

Храните, съдържащи пробиотици и пребиотици, ще оказват помощ да се избегнат неприятните признаци по време на приема на антибиотици. Това споделя гастроентерологът Юлия Алексеева.
Пробиотиците са потребни бактерии, които живеят в червата. При банкет на антибиотици те всеобщо умират и по тази причина се получават сривове в организма, изяснява лекарят.
Ферментиралите храни ще оказват помощ за запълване на дефицита на потребни бактерии. Това са наличните ни кисело зеле и кисели краставички.
Пробиотиците се съдържат и в млечните артикули. Например кефир и кисело мляко.
Според гастроентеролога обаче ферментиралите млечни артикули би трябвало да са с къс период на валидност. Също по този начин би трябвало да се даде желание на артикули, които не съдържат захар и аромати.
Желателно е продуктите да са в допълнение обогатени с лактобацили, означи Алексеева. " Струва си да коригирате диетата си още по време на лекуването. Но не забравяйте, че всички млечни артикули могат да понижат усвояването на лекарството. Следователно би трябвало да има период от най-малко един час сред използването им и приема на лекарството ", споделя лекарят.
Важно е също да увеличите потреблението на зеленчуците, плодовете, бобови и зърнените храни. Може да добавите ядки и пълнозърнест самун към диетата. Всички тези артикули съдържат пребиотици, несмилаеми фибри, които служат за храна на пробиотиците, заключава Алексеева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР