Храните, които ежедневно избирате да консумирате, оказват влияние върху състоянието

...
Храните, които ежедневно избирате да консумирате, оказват влияние върху състоянието
Коментари Харесай

Как начинът на хранене влияе върху здравето на сърцето?

Храните, които всекидневно избирате да консумирате, оказват въздействие върху положението на сърцето. Правилният асортимент на артикули води до дълъг и пълностоен живот и противоположното, в случай че не внимавате какво похапвате можете да повишите риска от сърдечен удар и други заболявания.

Мазнини

В менюто ви наложително би трябвало да участват мазнини. Все отново не всички мазнини са потребни за вас. Тялото ви се нуждае от липиди, с цел да действа, изключително на клетъчно равнище. За страдание обаче постоянно консумираме храни с високо наличие на неприятен холестерол, който е гибелен за сърцето.

 Месо

От неговите наслагвания се постанова сърцето да работи на високи обороти, изпомпвайки повече кръв, с цел да отпуши нечистите кръвоносни съдове. Това провокира голям брой здравословни проблеми. Наситените мазнини би трябвало да съставляват не повече от 7 % от ежедневния ви банкет на калории. Холестеролът не би трябвало да надвишава равнища от 300 мг, а трансмазнините е целесъобразно да съставляват най-вече 1 % от приема на калории.

Плодове и зеленчуци

 Микс от Плодове

Количеството на плодове и зеленчуци, които избираме да хапваме всеки ден, също оказват въздействие върху положението на сърцето. Витамините и минералите, съдържащи се в тях, са от витално значимо значение за вярното действие на сърцето. Консумирането на артикули, богати на фибри, понижава равнището на холестерол в организма.

Протеини

Яденето на големи порции с месо, богато на мазнини, способства за повишението на холестерол в кръвта. Пилешкото месо и рибата са подобаващи образци за протеинови храни, които не вредят на сърцето. Омега-3 са „ положителни ” за сърцето мазнини.

Въглехидрати

Те са значима част от всяка диета. Пълнозърнестите храни са богати на фибри, които също усъвършенстват равнищата на холестерол. Освен това те засищат за дълго организма. Това покачва възможностите да постигнете мечтаното от вас здравословно тегло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР