Храната сплотява хората и ги обезоръжава от враждебност. Неслучайно от

...
Храната сплотява хората и ги обезоръжава от враждебност. Неслучайно от
Коментари Харесай

Един наистина успешен бизнес обяд

Храната сплотява хората и ги обезоръжава от неприязън. Неслучайно от антични времена договаряния са се водили край добре готови трапези, а гостоприемството и персоналните връзки са се определяли от подготовката на домакина.

В днешния бизнес свят обядът остава водещ миг за връзка. По време на него има някои неписани правила, които би трябвало да съблюдаваме. Както и тънкости на държанието. 

" Миналата седмица имах огромен клиент, който ме предложения на обяд. Това ме накара да се замисля върху въпроса кое прави сполучлив един бизнес обяд. Така че взех решение да напиша тези елементарни правила, които да работят като тенденция ", разяснява създателят Матю Сойерс в Inc.com. Ето какво акцентира той:

1. Закуска, обяд, вечеря и кафе. 

Нека стане ясно, че обядът не е на обяд. В днешното всекидневие един обяд може да се организира в 12, 15 или 16 ч. според от това по кое време е най-удобно на двете страни.

2. Програма и цел. 

Често, когато храната влезе в уравнението, хората не помнят за задачата на срещата. Независимо от съществуването на храна, единият би трябвало постоянно да помни една елементарна истина за бизнес обяда: Това е тъкмо като всяка друга среща. Така че, когато присъствате на бизнес обяд, би трябвало да имате в мозъка си явен дневен ред за това, което вие желаете да обсъдите и да постигнете.

3. Това е просто бизнес, нищо персонално. 

Храната провокира възприятие на комфорт. А когато ни е комфортно, можем да изгубим фокуса върху нашата цел и да се отпуснем до точката, където изпадаме в една по-лична позиция...

4. Без алкохол.

Нищо не подкопава доверието по-бързо в сравнение с пиво в средата на деня. Отминаха дните на обяда с две мартинита. От вас се чака да бъдете виновни. Пиенето пречи на качествата.

5. Следете маниерите си. 

Били ли сте в миналото на обяд с човек, чиито обноски са като тези на пещерен човек? Може би той е продължавал да приказва, до момента в който дъвче храната или да взима от вашата паница? Всичко това прави неприятно усещане. Ако сте загрижени за верния етикет, запознайте се с него.

6. Качеството на диалозите.

Никой не обича индивидът против него да приказва непрекъснато за себе си. Трябва да изслушвате отсрещната страна и да намерите общи тематики, които да са забавни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР