Храна от камионче - още една тенденция, която опипа почвата

...
Храна от камионче - още една тенденция, която опипа почвата
Коментари Харесай

Ориз на четири колела

Храна от камионче - още една наклонност, която опипа почвата по улиците на София и откакто срещна повече от положително посрещане, се паркира в живота е на актуалния градски българин.

Така от почти три години една по една тези профилирани каравани оферират вкусна храна - без рекламация като в ресторант, само че с задоволително красива опаковка; без съзнателно подредена порция, само че толкоз вкусна, че човек постоянно си облизва пръстите.

Точно поради тази доброволно вкусна храна следим, а от време на време и вървим по петите на караваните. А те много постоянно са освен по улиците, а и по фестивали и разнообразни събития. Така прави и Oryza Food Truck, само че храната, която подготвят тук, е малко по-различна.
 Снимка 438724

Улична храна по нов метод

Идеята се ражда от желанието на началник Андре Токев да предложи здравословна опция на уличната храна у нас. Целта му са бързи за готвене предписания с всички нужни на тялото хранителни субстанции и, естествено, цялостни с усети.

Точно поради това готвачът избира да назовава храната по тези предписания уравновесена - тъй като с едната порция има всичко, от което организмът ни се нуждае - протеини, мазнини и въглехидрати. Няма глутен и няма лактоза, което е добра вест за хората с нетърпимост към тях.

От супата до десерта

За име готвачът избира Oryza Sativa, което не е нещо завъртяно, а чисто и просто латинското название на добре познатия ни ориз. Защо ориз ли? Защото всичките ястия - от супата ни до десерта, са точно с ориз.
 Снимка 438726

Към главната съставна част в Oryza Food Truck прибавят пресни сезонни артикули, които приготвят ден за ден и на място, с цел да е допустимо най-прясно. Затова и в случай че минем по-рано заран, ще хванем екипът да реже зеленчуци и да вари ориз.

За задачата камиончето е оборудвано тъкмо като професионална кухня - хладилници, уреди за готвене на скара, плоча, оризоварки и бен-мари. С тях боравят Йован или Антоан - на скарата, Ива или Марк - на ориза, или Мария - на сладкия крем. Или противоположното - според от дните.
 Снимка 438723

Млад гладен конструктор

Всичко стартира с избор на ориз - бял басмати, пълнозърнест или черен. След това прибавяме сос и сезонни зеленчуци. Накрая може да си изберем и месото - телешко, свинско, пилешко и скариди. И, какво чакаме, ядем.

За всички, които не могат без схемата " първо-второ-трето ", Oryza Food Truck има и чорба, има и десерт от сезонни плодове и крем от кокосово мляко и оризово брашно.

Oryza Food Truck е на паркинга на МЕТРО на бул. " Цариградско шосе ", само че може да се оглеждаме на него и по фестивалните поляни и по други събития навън.

Снимките в текста са направени с най-новия модел на Motorola - motorola one vision
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР