Хотелите ще бъдет построени в района на хижа Гоце Делчев.Хората

...
Хотелите ще бъдет построени в района на хижа Гоце Делчев.Хората
Коментари Харесай

Вдигат хотели в местност с вековни гори. Местното население е против

Хотелите ще бъдет издигнати в региона на хижа " Гоце Делчев ".
Хората в Добринище излязоха на митинг. Те се оповестиха против градеж в кората край града. В края на предходната година Общинският съвет в Банско даде зелена светлина за строителство в местността, в която има вековни гори.

Местните поданици желаят решението да бъде анулирано. Според тях то е взето по непрогледен метод – не е направена оценка за въздействието върху природата и не е имало публично разискване.

Кметът на Добринище поддържа настояванията на хората. Благой Милев, който е представител на Общинския съвет в Банско, също застана до протестиращите. Той е дал своя вот срещу съответното предложение.

„ С това решение се трансформира предназначението на 160 декара земя на – от зона за спортни уреди тя ще се трансформира в урбанизирана зона. Ще бъдат построени хотели, които ще трансформират поминъка на хората тук “, разяснява той пред bTV.

По време на съвещанието на Общинския съвет в Банско не е станало ясно кой е главният вложител.

Хората чакат решението да бъде прегласувано. Вече голям брой тъжби са подадени в Административния съд в Благоевград. Призивът на локалните поданици е Община Банско да намерения за децата.

Екипът на bTV насочи предложения за коментар и към ръководителя на Общинския съвет в Банско, и към кмета на града. Те обаче не се отзоваха.

Добра вест за Добринище имаше в средата на месец декември. В курорта сполучливо бе приключен ремонтът наняколко улици. С цялостна реорганизация на тротоари и пътно платно както и отчасти сменен тръбопровод са улиците „ Александър Стамболийски “ и „ Паисий “.

С нов тръбопровод и асфалтова настилка към този момент са улиците „ Ленин “, „ Самуил “ и „ Шипка “. На всички улици бе сложена нова пътна маркировка.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР