Хората, затруднени да плащат сметките си за ток при преминаване

...
Хората, затруднени да плащат сметките си за ток при преминаване
Коментари Харесай

Държавата ще защити хората, които не могат да плащат ток на свободния пазар

„ Хората, затруднени да заплащат сметките си за ток при прекосяване на битовите консуматори на свободния пазар от 2027 година, ще бъдат подпомагани от страната посредством специфичен механизъм. “

Това съобщи акад. Николай Денков , който в едночасово изявление даде на голям брой въпроси от жители и медии, заложени във Фейсбук. Той добави, че по този метод няма да бъдат застрашени от шоково повишение на разноските за електрическа енергия и отопление.

По неговите думи паралелно с либерализирането на пазара на електрическа енергия в проектите на кабинета влиза градежът на седми и осми блок на АЕЦ „ Козлодуй “ , вкарват се нови мощности като фотоволтаици, а с Европейската комисия се разисква какво ще се случи с Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ .

Според акад. Николай Денков при започване на годината е имало действителен интерес от украинска страна за закупуване а оборудването от неосъществената АЕЦ „ Белене “ . Тогава служебното държавно управление не е подхванало стъпки този интерес да бъде осъществен, само че в този момент диалозите са рестартирани и ще продължат през идващите няколко месеца. Очаква се сред двете страни да бъде подписан и меморандум за съдействие на тази база.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР