Хората винаги са се опитвали да се преборят с излишните

...
Хората винаги са се опитвали да се преборят с излишните
Коментари Харесай

Най-лудите диети от миналото

Хората постоянно са се опитвали да се преборят с непотребните килограми. Днес всеки пети човек се бори със затлъстяването, само че за пръв път диетите са станали известни през деветнадесети век.

По това време затлъстяването е било привилегия на богатите. И тъкмо тогава почнали да се появяват първите диети. Някои от тях са били в действителност екстравагантни и даже нездравословни за здравето.

Диетата с оцет е записана в биографията на лорд Байрон. Поетът доста желал да отслабне и да има благородна външност, поради което се отказал от месото и правел извършения. По това време обаче румените бузи не били съвременни, а Байрон по никакъв метод не можел да успее да стане бледен интелигент.

Затова той почнал да кисне всяка храна в оцет и постоянно го пиел, разводнен с малко вода. Според тогавашните лекари оцетът разграждал мазнините.

Байрон освен че станал бледен, само че даже починал скоропостижно на 36 години. Аутопсията посочила, че вътрешните му органи били напряко унищожени.

 Най-лудите диети от предишното

Диетата с оцет станала известна в Съединени американски щати през седемдесетте години. Преди хранене трябвало да се изпият няколко лъжички ябълков оцет, с цел да убият апетита. Такъв резултат обаче може да се реализира и с чаша вода, изпита преди хранене.

В началото на двадесети век става известна диетата на лекар Хорас Флечър. Той твърдял, че свалил 18 кг единствено с предъвкване на храната.

Според Флечър всяка хапка би трябвало да се предъвква най-малко тридесет пъти, без значение дали това е месо или крем. Дъвкателната диета станала доста известна, нейни почитатели станали писатели и милионери.

През 1934 година в Съединени американски щати била създадена най-вкусната диета – банановата. Странното е, че с изключение на банани човек не трябвало да яде нищо друго. Разрешено било бананите да се допълват с неограничени количества каймак.

Никой не измършавял с тази диета, а най-после се оказало, че тя в действителност била скрита реклама на компания за импорт на банани. Още по-странна диета е алкохолната.

Тя е изобретена преди повече от 10 века от краля на Англия Вилхелм Завоевателя. Кралят не можел да се качи на кон, тъй като всяко животно рухвало под тежестта му.

Тогава той решил да се откаже вечно от храната и я заменил с бира и вино. Той съумял най-после да се качи на кон, само че паднал от него и починал от пострадванията.

Най-ужасната диета обаче е взривяващата. През двадесети век американски лекари открили внезапно намаляване при служащи, които работели с взривни субстанции.

Лекарите открили, че това се получава поради динитроферола, който форсира метаболизма и топи мазнините. В Съединени американски щати изобретили хапчета за намаляване, които съдържали динитроферол, само че след няколко смъртни случая производството им било спряно.

Затова внимавайте с диетите!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР