Хората са притеснени за здравето си и искат спиране на

...
Хората са притеснени за здравето си и искат спиране на
Коментари Харесай

Жители на Велинград протестираха срещу изграждането на 5G антена

Хората са обезпокоени за здравето си и желаят прекъсване на дейностите

Жители на Велинград излязоха на митинг против построяването на 5Gантена на мобилен оператор. Те обявиха, че са обезпокоени за здравето си и настояха за прекъсване на дейностите. Протестиращите желаеха и незабавната интервенция на общината, оповестява.

В продължение на години постройка на някогашния “диетичен стол ” във Велинград се разрушава, като през днешния ден се е трансформирала в сборище на наркозависими. Въпреки това там стартира построяването на базова станция на мобилен оператор. Това изкара велинградчани на митинг, обезпокоени за своето здраве.

Ето какво споделят те:

" Много нездравословни електромагнитни предавания имат тези антени с избрани честоти, които ще повлияят на нашето здраве, на децата ни, на всички хора в региона ".

" Не сме съгласни с слагането на такива антени, които вредят на здравето на нашите деца, на животните, на растенията и на всичко към нас ".

Според протестиращите, инсталираните стълби върху оборудването съставляват заплаха за техните деца.

Въпреки, че постройката е благосъстоятелност на Министерството на здравеопазването, протестиращите желаеха съдействието на общината. От там също показаха своите терзания.

" Сградата е безстопанствена, стълбите не са обезопасени. Виждате тук, наоколо има и детски площадки, играят децата и в последна сметка не се знае дали някое дете няма да се покатери горе, на високото. Мен, персонално, това ме тормози ", сподели Костадин Коев - кмет на община Велинград.

След митинга бе образувана работна група. Същата към този момент е сезирала Министерството на здравеопазването и РДНСК по отношение на терзанията на хората и положението на постройката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР