Хората прекарват средно по 4,8 часа на ден в различни

...
Хората прекарват средно по 4,8 часа на ден в различни
Коментари Харесай

Хората прекарват 1/3 от деня си в мобилни приложения

Хората прекарват приблизително по 4,8 часа дневно в разнообразни мобилни приложения, демонстрира изследване на компанията за мониторинг на приложения App Annie.

През 2020 година английският регулаторен орган Ofcom откри сходни количества прекарано време, макар че проучването му включваше и гледане на телевизия, напомня BBC.

Докладът на App Annie сочи, че през 2021 година мобилни приложения са били изтеглени 230 милиарда пъти, а разноските за тях са били 170 милиарда $.

TikTok е било най-тегленото приложение в международен мащаб, като хората са прекарали 90% повече време там спрямо 2020 година Фирмата за мониторинг предвижда, че до втората половина на тази година то ще надвиши 1,5 милиарда дейни консуматори месечно.

" Големият екран постепенно умира, защото мобилните устройства не престават да чупят върхове в съвсем всяка категория - прекарано време, изтегляния и доходи " , разяснява основният изпълнителен шеф на App Annie Теодор Кранц.

Средното време, отделено за мобилни приложения, е четири часа и 48 минути, което е с 30% повече по отношение на 2019 година, сочи отчетът. Това са данни за 10 пазара, измежду които Индия, Турция, Съединени американски щати, Япония, Мексико, Сингапур и Канада.

Потребителите в Бразилия, Индонезия и Южна Корея пък надвишават пет часа дневно. От това време седем от всеки 10 минути са били прекарани в приложения за обществени мрежи, фотоси и видео, като ТикТок е отпред.

През 2021 година са били пуснати два милиона нови мобилни приложения и игри, а броят на приложенията, които са спечелили над 100 млн. $, се е нараснал с 20%, излиза наяве от данните.
 TikTok е най-популярната онлайн дестинация в света
TikTok е най-популярната онлайн дестинация в света

Приложението измести даже търсачката Google
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР