Хората от видинското село Динково казват, че живеят в страх

...
Хората от видинското село Динково казват, че живеят в страх
Коментари Харесай

Страх и безнадеждност в селото на ужасите

Хората от видинското село Динково споделят, че живеят в боязън и спят с брадви и ножове до главите си. А повода? Много кражби в дребното обитаемо място. Поредното такова закононарушение се случило и на втория ден след Коледа, когато възрастен мъж бил атакуван и обран до стотинка.

Човекът живее в беднотия, а това е петият грабеж в дома му единствено за последния месец,

осведоми NOVA. Малко след среднощ крадците влизат в дома на самотно живеещия Петко от видинското село и го атакуват. Взели якето му и портфейла, в който имало 500 лева Възрастният мъж получава минимална пенсия, а къщата му е пред раздробяване и няма ток.

„ Спестявах от пенсията тези пари с години. Утре, в случай че се разболя, на кого да желая пари? Всичко е доста скъпо и по тази причина съм заделял “, споделя Петко Рангелов. Само през последния един месец възрастният човек е обиран в дома си пет пъти. „ Един път тв приемник, повторно парите. Всеки път ми взимат по нещо ", споделя още дядо Петко.

В селото живеят към 60 души, най-вече възрастни хора. Много от тях също са били жертви на набезите на крадци. Хората в Динково признават, че барикадират вратите и прозорците и се молят да не са идващите.

Кметът на селото признава, че не може да се оправи с казуса. „ Те даже и да чуят, че на двора се подвига звук, нямат смелостта да излязат. Възрастните хора не са готови, а този който е влезнал в двора му е подготвен даже да посегне на живота му “, сподели кметът на селото Георги Симеонов.

Голяма част от къщите във видинското село Динково са необитаеми и са лесна цел за крадците. Часове след грабежа на Петко,

от полицията хванали двама неосъждани 18-годишни младежи.

Те признали за кражбата. Разказали, че преди дни му взели и тв приемника.

Ако арестуваните младежи бъдат наказани, най-тежкото наказване за тях би било от 3 до 10 години затвор. Заради чистото им престъпно минало обаче може да получат единствено условна присъда.

www.vesti.bg

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР