Хората няма да бъдат ощетени при изплащането на болничните, а

...
Хората няма да бъдат ощетени при изплащането на болничните, а
Коментари Харесай

Хората няма да бъдат ощетени при изплащането на болничните, увери министърът на труда

Хората няма да бъдат ощетени при изплащането на болничните, а ще се търсят решения за по-строги ограничения против злоупотребяващите с това си право, сподели министърът на труда и обществената политика Бисер Петков пред публицисти преди съвещанието на отрасловата парламентарна комисия. По-рано през днешния ден конфедерацията на труда " Подкрепа " провежда митинг с претенции за по-добри условия при изплащането на болничните листове и против отпадналата към този момент концепция първият ден от болничния да е за сметка на служащия.

Петков уточни, че в границите на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС) ще се търси пресечна точка сред настояванията на всички страни. Преди два дни тематиката за изплащането на болничните докара до овакантяване на тристранния съвет на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).

По отношение на днешната стачка на обществените служащи, които желаят нарастване на заплатите с 40 процентни пункта, министърът сподели, че не може да обещае подобен растеж. Той посочи, че ведомството му е работило и продължава да работи за нарастване на възнагражденията в бранша. В плана на бюджета на общественото министерство за 2020 година обаче е очакван растеж с 10% на разноските за личен състав за цялото министерство.

" В рамките на това нарастване стремежът ще бъде да се насочат колкото може повече средства към Агенцията за обществено подкрепяне, с цел да има по-висок растеж на заплатите на работещите там ", сподели Бисер Петков, представен от Българска телеграфна агенция. В Агенцията за обществено подкрепяне работят 4 700 души, като 3 хиляди от тях са обществените служащи по трудови правни отношения. Пред депутатите от комисията министърът уточни, че отговорностите на обществените служащи непрестанно се усилват и по тази причина дефинира настояванията им като обективни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР