Хората, които са заклали превантивно домашните си прасета, ще получат

...
Хората, които са заклали превантивно домашните си прасета, ще получат
Коментари Харесай

БАБХ обясни за обезщетенията при умъртвяване на прасета

Хората, които са заклали превантивно домашните си свине, ще получат обещаните от държавното управление 300 лв., с цел да дезинфекцират стопанствата си - това сподели доктор Дамян Илиев от Агенцията по храните пред протестиращите от село Мрамор против унищожаването на животни поради чумата, съобщи БНР.

Уточнението беше направено в отговор на изразени подозрения, че парите ще се насочат към компании, които ще вършат стерилизация, а не към самите стопани. Д-р Денев сподели още, че занапред ще се изработят правила за приемане на тези пари, тъй като са вероятни спекулации, защото домашните свине не са регистрирани и е мъчно да се потвърди техният брой:

" Има недобросъвестни хора. От кметовете би трябвало да се водят регистри кой какви животни отглежда. Отделно би трябвало и регистриран ветеринарен доктор, който също обслужва, специфичен ветеринарен доктор, тъй че много са институциите, които би трябвало да знаят кои хора отглеждат животни и ще бъдат написани ясно разпоредбите по какъв начин тъкмо ще се потвърждава всичко това нещо, с цел да няма спекулации и да може в действителност всеки, който е усвоил и е спазил тази мярка, да получи нужното обезщетение ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР