Хората, които наистина имат нужда от подпомагане няма да го

...
Хората, които наистина имат нужда от подпомагане няма да го
Коментари Харесай

Изправи се България: Недопустимо е трима човека от КЕВР да въвеждат тарифи и да определят количества и цени на енергия и природен газ

Хората, които в действителност имат потребност от подкрепяне няма да го получат съгласно импортирания законопроект, смятат от Изправи се.БГ

Според нас е неприемливо трима индивида в страната от съответния състав на КЕВР да имат пълномощия да вкарват цени и дефинират количества сила и природен газ, както и минимални количества вода за облекчаване на съществени потребности на популацията, в това число одобряването на цените им. Това се споделя в мнение на „ Изправи се. България ”, изпратено до Комисията по енергетика в Народното събрание във връзка готвените промени в енергетиката от ръководещите.

Те молят текстовете, които са свързани с даването на пълномощия на КЕВР за определянето на разнообразни цени на цените за електрическа и топлинна сила, природен газ и ВиК услуги в ЗИД на ЗЕ да не бъдат обсъждани и одобрявани.

„ Те не вземат решение проблемите на семействата с отвратително високите цени на битовите сметки за ток, вода, парно, природен газ, които и сега се заплащат, а тъкмо противоположното - единствено ще ги задълбочат. Хората, които в действителност имат потребност от подкрепяне, няма да го получат съгласно направените оферти в ЗИД на ЗЕ, смятат от Изправи се.БГ.

В мнението те пишат още, че в ЗИД на ЗЕ няма дадени избрания какво значи „ облекчаване на съществени потребности “, „ питейно–битови потребности “, „ санитарно–битови потребности “. Това можело да бъде единствено една от предпоставките КЕВР доста да усили цените на битовите сметки за популацията по отношение на в този момент настоящите, като вкара доста дребни минимални количества за ползване на по-ниската цена. В този случай законодателят трансферира цялата отговорност на регулатора, вместо да дефинира ясни и разбираеми правила.

Освен това въвеждането на две цени за цените на електрическата сила за битовите консуматори щяло да докара до съществено ощетяване на семействата, които се отопляват единствено на ток, защото тези, които се отопляват с топлинна сила или природен газ, ще имат право да употребяват понижени цени както за електрическа сила, по този начин и за различен тип отопление.

Да се разпознават семействата, които се отопляват единствено на ток, съгласно нас е невероятно, защото доста от тях вършат композиция от два или три метода на отопление. Освен това, ще бъдат облагодетелствани по-високодоходните семейства, които имат и употребяват по два, три и повече парцела, тъй като за всеки електромер в парцел ще имат право на понижена цена. За сметка на това в парцели, които живеят по няколко индивида и се отопляват единствено на ток, това няма по какъв начин да се отрази в избраната им понижена цена. По този метод вместо да се помогне на нискодоходните семейства, понижената цена за електрическата сила ще облагодетелства високодоходните семейства, пишат от партията на Мая Манолова.

Според тях настояването за въвеждане на две цени за битовите консуматори, които употребяват природен газ за отопление и за топла вода, значи да се вкарат обособени цени, за отоплителните и неотоплителните интервали заради особеното потреблението, т.е минимум 4 цени. През неотоплителните интервали семействата употребяват природен газ единствено за затопляне на вода, което значи, че цените би трябвало да бъдат избрани на база брой живущи в парцелите, което още повече ще затрудни практическото въвеждане и приложение, а такава информация въобще нямало в сдруженията, които ги обслужват.

Също по този начин препоръчаното въвеждане на две цени за топлинната сила /ТЕ/, съгласно нас е невероятно при настоящата сега система на дялово систематизиране. Известно е, че до момента в който при електрическата сила, природния газ и студената вода, битовите консуматори имат самостоятелни измервателни уреди, то при топлинната сила такива нямат. Измерването на ТЕ се прави единствено от един общ топломер в постройките етажна благосъстоятелност. Ако се вкарат две цени, тези сметки ще станат още по-неразбираеми и объркващи за битовите консуматори, настояват от „ Изправи се.БГ ”.

В точка шеста, седма от мнението си от партията на Манолова означават още, че плануваните промени и допълнения към ЗЕ в Преходни и заключителни разпоредби, по отношение на опцията да се вкарват цени за водата по потребителски групи и според от потребяването количество, е неразбираемо, неясно и объркващо. Също по този начин в § 4 ЗИД на ЗЕ не се създавало трайна законова наредба по отношение на определянето на целевите вноски, които обществените предприятия от бранш енергетика със 100% държавно присъединяване в капитала би трябвало да вършат във фонд „ Сигурност на електроенергийната система “, а се дават спомагателни пълномощия на министъра на енергетиката да ги предлага за утвърждение на Министерския съвет. Това създавало неустановеност за бизнеса по отношение на размера на обезщетенията за цените на електрическата сила.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР