Хората, които консумират поне две порции авокадо седмично (всяка порция

...
Хората, които консумират поне две порции авокадо седмично (всяка порция
Коментари Харесай

Едно авокадо седмично намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Хората, които употребяват най-малко две порции авокадо седмично (всяка порция е половин авокадо), са с по-нисък риск от сърдечно-съдови болести от тези, които употребяват авокадо рядко или в никакъв случай, съгласно ново американско изследване на огромен брой хора за дълъг интервал от време. Замяната на скотски артикули, като масло, сирене или бекон, с авокадо, също се свързва с понижен риск от сърдечно-съдови болести.

Изследователите, ръководени от доктор Лорина Пачеко от Училището по публично здраве към Харвардския университет и оповестени в Journal of the American Heart Association, са анализирали данни за близо 69 000 дами на възраст 30-55 години и 41 700 мъже на възраст 40-75 години, без онкологични болести, коронарна болест на сърцето или инсулт при започване на проучването. По време на него са регистрирани 9 185 случая на коронарна болест на сърцето и 5 290 инсулта.

Проучването открило, че при тези, които са консумирали най-малко две порции от половин авокадо или цяло авокадо седмично, рискът от сърдечносъдови болести е бил с 16% по-нисък, а рискът от коронарна болест на сърцето - с 21% по-нисък. Замяната на една дневна порция маргарин, масло, яйце, кисело мляко, сирене или модифицирано месо, като бекон, със същото количество авокадо се свързва с понижаване на сърдечно-съдовите произшествия с 16% до 22%. От друга страна, консумирането на половин порция авокадо на ден вместо еквивалентно количество зехтин, ядки и други растителни масла не е довело до спомагателни изгоди.

Авокадото съдържа здравословни мононенаситени мазнини, както и други съставки, които са свързани с положителното здраве на сърдечно-съдовата система. Проведени в предишното клинични изследвания са открили, че авокадото има позитивен резултат върху сърдечно-съдовите рискови фактори, като да вземем за пример високия холестерол. През последните години потреблението на авокадо се усилва в интернационален проект.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР