Хората, които живеят в риск от изпадане в бедност или

...
Хората, които живеят в риск от изпадане в бедност или
Коментари Харесай

Близо 97 млн. души в ЕС живеят на ръба на бедността

Хората, които живеят в риск от изпадане в беднотия или обществено изключване в границите на Европейския съюз, наброяват 96.5 млн. души. Това съставлява 21.9% от общото население на Европейски Съюз, сочат данните на европейската статистическа послужвам Евростат, настоящи към края на 2020 година.

През 2020 година, 75.4 млн. души в Европейски Съюз са в риск от изпадане в беднотия, до момента в който 27.6 млн. души са изпитвали съществени материални обществени ограничения. Гражданите на Европейски Съюз, които живеят в семейства с невисок интензитет на работа пък наброяват 27.1 млн. души.

От общо 96.5 млн. души в Европейски Съюз, които са в риск от изпадане в беднотия или обществено изключване, към 5.9 млн. души (1.3% от общото население), живеят в семейства, страдащи по едно и също време от от трите признака за изпадане в беднотия или изключване, а точно риск от беднотия, съществени материални и обществени ограничения и живот в семейства с невисок работен интензитет.
 4,3 милиона деца на Острова живеят в беднотия. Тепърва ще става по-лошо. 4,3 милиона деца на Острова живеят в беднотия. Тепърва ще става по-лошо.
Още преди пандемията във Англия всяко пето дете под 15-годишна възраст е страдало от " Food Poverty " - положението, в което семе...



Дял от популацията в риск от беднотия или обществено изключване по страни;

Страните с най-голям дял от популацията, което живее в риск от беднотия или обществено изключване, са Румъния (35.8% от население), България (33.6% от населението), Гърция (27.5% от населението) и Испания (27% от населението).

Страните с най-нисък дял от популацията в риск от беднотия или обществено изключване са Чехия (11.5% от популацията, Словакия (13.8%), Словения (14.3%), Нидерландия (15.8%) и Финландия (15.9%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР