Хората, които имат златна са най-редките на Земята. През последните

...
Хората, които имат златна са най-редките на Земята. През последните
Коментари Харесай

Тайната на хората със „златна“ кръв – те са едва 43-ма на Земята!

Хората, които имат златна са най-редките на Земята. През последните 60 години са разпознати единствено 43 души на света. Златна – това е кръв с нулев Rh фактор, който е най-редкия и затова доста скъп, както за науката, по този начин и за процеса на преливане. Следователно определението златна кръв е чисто условно, написа Esoreiter.

Ние сме привикнали да мислим, че хората имат четири кръвни групи, плюс позитивен или негативен Rh фактор. Всъщност всичко е доста по-сложно. Кръвта на всеки човек може да има 342 Rh-антигена, само че някои хора имат повече от тях, други по-малко.

Около 160 от антигените се смятат за общи, т.е. съвсем всички хора ги имат. Ако някой няма публикуван антиген, който се среща у 98-99% от хората, тогава кръвта на този човек към този момент се смята за рядко срещана. А в случай че няма, да вземем за пример, антиген, който има съвсем всеки земен човек?

Някои хора, да речем, множеството европейци,  не имат един от най-важните антигени D, такива земляни се назовават носители на негативния Rh фактор. Между другото би трябвало да се означи, че към 10% от популацията на света има негативен резус.

И защото тези хора нормално се отличават с висок IQ, отлични физически и психически характерности, които им разрешават да заемат основни позиции в обществото (древните владетели, както потвърдиха учени, също са имали такава кръв), някои самостоятелни откриватели даже допуснаха, че те са извънземна раса.

Смело съмнение, нали?..

Но може ли човек въобще да няма антигени? Преди половин век учените смятали, че подобен ембрион не може да оцелее даже в женската матка, да не приказваме за по-нататъшно развиване и раждане. Но … през 1961 година, кръв с нулев Rh фактор е открита  у австралийска аборигенка.

Това значи, че тя въобще няма Rh-антигени. Оттогава в света са открити 43 такива индивида и кръвта им се назовава златна поради цената и за науката, и може да бъде призната от всеки човек, което прави тези редки хора също по този начин и златни донори.

Но на самия притежател на златна кръв това основава единствено големи проблеми. Защото при положение на кръвопреливане, те могат да одобряват единствено такава златна кръв с нулев Rh фактор.

Както споделят учените, златната кръв е по едно и също време благословия и проклинание за индивида. От една страна, той може да бъде неповторим донор, който може да избави доста животи, а от друга,   би трябвало да бъде доста деликатен в живота, с цел да не попадне на болничното легло с нужда от кръвопреливане.

Или, както пишат публицистите, по-добре е да не знаете, че имате такава неповторима кръв. Очевидно в света има доста повече хора със златна кръв, само че доста от тях даже не знаят за тяхното благословение и проклинание …

При проблеми с кръвното налягане: Наставленията на Рудолф Бройс за хипертоници и хипотоници

 

Кръвното налягане може да се дефинира по ноктите на лявата ръка. Грубо казано, сърцето е огромен мускул, състоящ се от основен мускул и четири спомагателни мускули. Хората, които имат проблеми…

Цялата публикация


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР