Хората, които имат ограничените в двигателните възможности в Сандански ще

...
Хората, които имат ограничените в двигателните възможности в Сандански ще
Коментари Харесай

Нови, по-добри условия за хора с двигателни проблеми в Сандански

Хората, които имат лимитираните в двигателните благоприятни условия в Сандански ще има по-добри условия за напредване в града. Това стана ясно от среща на кмета на града Кирил Котев и представители на хора с уреждания.
От срещата стана ясно, че ще бъдат скосени бордюрите на тротоарите на основни пътни артерии в града. По този метод ще се усъвършенства предвижването с инвалидна количка, или различен тип средство и ще бъде доста по-улеснен достъпа до общински и други здания и обекти в града.
Друга оригиналност е обвързвана с построяването на асансьор за постройката, където се обитава бюрото по труда в града. Асансьорът се чака да бъде построен до края на тази година, откакто е направен първо план за финансиране по програмата.
Дългосрочните упования на общината са и свързани с обезпечаване на достъп с колички до дома на културата, както и монтирането на автоматизирана платформа (робот). Същото оборудване може да се приложи и в постройката на градската библиотека. Очаква се и построяването на рампа пред летния спектакъл.
Срещата приключи с общение от кмета, че ще бъде оповестена и карта за наличните места на хората с увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР