Хората, които говорят по-малко от другите, често се сблъскват с

...
Хората, които говорят по-малко от другите, често се сблъскват с
Коментари Харесай

Защо мълчаливите хора са по-умни и по-интересни от всички останали

Хората, които приказват по-малко от другите, постоянно се сблъскват с недоумение от страна на близките. Факт е, че съвсем всички ние обичаме да слушаме пикантни злословия и луди истории. Със своите безупречни отзивчиви умения " душата на компанията " постоянно притегля вниманието на обществеността. А оня тихият, безмълвен човек в ъгъла на стаята, какво прави той? Просто слуша останалите?

Е, той в действителност има най-острия разум от всички присъстващи. Да, мъчно е да се повярва, само че е правилно.

Ето 7 аргументи, заради които тихите хора са по-умни и по-интересни от всички останали.

1. Мълчаливите хора са положителни наблюдаващи

Мълчаливците учат хората и едвам тогава си построяват мнение. Те не бързат да си сформират такова, преди да са чули и видели задоволително. Тяхната безмълвна природа им дава време да следят, слушат и проучват. Те може и да приказват по-малко, само че сигурно мислят повече.

2. Мълчаливите хора ценят и одобряват непознатото мнение

Много хора по този начин и не се научават да слушат деликатно. Нямат нужното самообладание и постоянно прекъсват другите. Когато индивидът против вас ви демонстрира, че желае да чуе това, което имате да му кажете, вие се чувствате ценени. Затова безмълвните хора елементарно печелят доверието на другите.

3. Мълчаливите хора приказват малко, само че постоянно на място

Винаги е забавно да чуеш какво има да ти каже подобен човек. Той приказва свястно и постоянно на място. Думите му са плод на наблюденията му, а не на фантазиите. Затова диалозите с такива хора могат да ни обогатят и научат на нещо ново.

4. Мълчаливите хора има лична позиция

Интровертите не се въздействат от мнението на близките и отстояват своята позиция. Те ценят своята характерност и намерено показват мнението си, без да се тормозят, че е друго. Затова постоянно е забавно да разберем какво мислят и да изслушаме причините им.

5. Мълчаливите хора не стопират да се учат

Те се стремят към нови познания и непрестанно уголемяват хоризонтите си. Имат безсънен разум и дълбоки знания. Когато се нуждаете от съвет, интровертът сигурно може да ви бъде доста потребен.

6. Мълчаливите хора се грижат за прочувственото си и психическо здраве

Те са добър образец за всички нас, тъй като са изложени на доста по-малко стрес, изпадат по-рядко в меланхолия и имат положителна настройка за живота.

Така че в случай че има безмълвни хора към вас, дайте им късмет да ви кажат какво мислят. Със сигурност можете да научите доста от тях.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР