Хората живеят със заблудата, че са най-интелигентният вид на планетата.

...
Хората живеят със заблудата, че са най-интелигентният вид на планетата.
Коментари Харесай

Човешкият мозък не намалява след смъртта

Хората живеят със заблудата, че са най-интелигентният тип на планетата. Дори постоянно се използва квалификацията "имаш дребен мозък ". Има ли значение размерът и трансформира ли се той, откакто си отидем?
В продължение на повече от четири десетилетия специалистите пренебрегваха хипотезата на палеонтолозите, че мозъкът резервира размерите си и след гибелта. Екип от Университета в Невада, Лас Вегас с началник Джереми Де Силва разгласи, че въз основа на човешки вкаменелости с еволюционните модели в колониите на мравката, човешкият мозък се е смалил по размер с към четири топки за пинг-понг. "Прегледахме още веднъж доказателствата на Де Силва и установихме, че човешкият размер на мозъка не се е трансформирал за 30 000 години, а евентуално не и за 300 000 години ", споделя антропологът Брайън Вилмоаре. Използвайки методите на Де Силва, новите изследвания не удостоверяват думите му.

Дори в противен случай - проучванията демонстрират, че размерът на човешкия мозък е с параметри, които не се трансформират.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР