Хората да се доверяват на легитимни източници и да не

...
Хората да се доверяват на легитимни източници и да не
Коментари Харесай

Морските води край Китен са отлични, потвърди проверката на РЗИ-Бургас

Хората да се доверяват на законни източници и да не се всява ненужно напрежение в задатък. Морето в района е кристално чисто, времето е прелестно и всички туристи са добре пристигнали да се убедят персонално, прикани кметът на Приморско

Морето край Китен е чисто и безвредно, удостовери инспекцията на РЗИ-Бургас. Според огласените през днешния ден от инспекцията резултати “Оценката на качеството на водите за къпане според критериите, посочени в приложение № 4 на Наредба №5 от 30 май 2008 година за ръководство качеството на водите за къпане, се класифицират като „ отлични “. Резултатите от двете проби, които бяха взети от специалистите наоколо до къмпинг Китен и устието на р. Караагач, предходната седмица не откриват съществуване на салмонела или проблематична централизация на микроорганизми.

“Туристите в района могат да бъдат спокойни и да се радват на лятната си почивка. Това се удостоверява и от инспекцията в Китен, и в миналата инспекция на няколко институции в Приморско, която също откри, че няма замърсявания ”, разяснява кметът на Община Приморско доктор Димитър Германов. “Благодарим на институциите за бързата реакция, тъй като експертната оценка е значима. Използвам случая да прикани хората да се доверяват на законни източници и да не се всява ненужно напрежение в задатък. Морето в района е кристално чисто, времето е прелестно и всички туристи са добре пристигнали да се убедят персонално ”, добави той.

Припомняме, че взаимна инспекция на Община Приморско, Басейнова дирекция “Черноморски регион ” към Министерство на околната среда и водите и РЗИ-Бургас, извършена в края на юни в региона на Централен плаж – Приморско и крайбрежната алея на курорта, също не откри никакви замърсявания на морската вода. Според резултатите “не се установяват брегови източници на замърсяване ”, “водата в проверявания сектор е очевидно чиста, без цвят, без характерна миризма и без опалисценция на повърхността ”. В допълнение инспекцията не открива нерегламентирано приключване и заустване на отпадъчни води.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР