Хора с увреждания протестираха в столицата и пред сградата на

...
Хора с увреждания протестираха в столицата и пред сградата на
Коментари Харесай

Хората с увреждания отново на протест във Варна


Хора с увреждания стачкуваха в столицата и пред постройката на районната здравна ревизия във Варна поради ТЕЛК промяната.

Според хората признатите от Народното събрание през предходната седмица промени в наредбата са " прахуляк в очите " и няма да решат всички проблеми. Решенията на комисиите оставали извънредно субективни и неразбираеми.

" Те споделят обществените заплащания да не се забавят, това е положително. Но това по никакъв метод не регламентира някакъв надзор над самата комисия, по кое време да издаде решението, какъв % да даде, на какво съображение ", съобщи Александър Атанасов.

" От 100% неработоспособност ме смъкнаха на 75% без никакво съображение и ме водят неинсулинов диабет, в случай, че съм с два инсулина и удрям 118 единици дневно ", изясни Теодора Димитрова.

По-късно от здравното министерство обявиха, че в правенето на измененията в ТЕЛК системата са взели участие и организации на хората с увреждания.

Същите промени са били признати единомислещо на съвещание на Националния съвет за хората с увреждания, напомнят от министерството.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР