Хора с наднормено тегло по-лесно понясат страшните жеги, пише РИА

...
Хора с наднормено тегло по-лесно понясат страшните жеги, пише РИА
Коментари Харесай

Пълните хора по-лесно понасят жегите

Хора с наднормено тегло по-лесно понясат страшните жеги, написа РИА Новости като се базира на отчет на съветски учени, отдаден на измененията на климата и въздействието им върху здравето на индивида.
В проучването се споделя, че непотребното тегло освен не съставлява риск за гибел или сърдечно-съдови проблеми, само че дори противоположното – спомага по-лесно да се премине през високите температури.Топлопроводимостта на мастната тъкан е по-ниска в сравнение с другите тъкани в организма, изясняват учените. Ето за какво когато температурата на околната среда става по-висока от телесната, мастният пласт възспира топлината. Учените назовават този резултат „ натурален узбекски халат ", на името на обичайната дреха, която защищава от жегите. 
През 2003-а година аномалиите в температурите в Европа причинаха гибелта на над 70 хиляди души, а горещините в Русия през 2010-а година — гибелта на 56 хиляди души. През юли тази година учени от Университета в Невада пък разгласиха проучване, съгласно което повишението на температурата на въздуха до 40 градуса по Целзий ще направи асфалта толкоз парещ, че при досег с кожата на човек може да се получи втора степен изгаряне единствено за няколко секунди.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР