Хонконг ще изпрати 2019 г. с множество протести, планирани за

...
Хонконг ще изпрати 2019 г. с множество протести, планирани за
Коментари Харесай

Хонконг ще изпрати 2019 г. с множество протести

Хонконг ще изпрати 2019 година с голям брой митинги, планувани за на следващия ден вечерта и първия ден на Новата година, за да се попречи на празненствата и извършването на покупки в азиатския финансов център, който отбелязва увеличение на конфликтите сред полицията и стачкуващи от Коледа, съобщи Ройтерс.

В обществените медии са планувани събития като "Пазарувам с теб ". Те са оповестени за на следващия ден вечер в целия град, в това число в известни молове, живописното пристанище Виктория и квартал Лан Куай Фонг, където обичайно се събират празнуващи.

Полицията е разрешила шествие на 1 януари, което ще стартира от огромен парк в Козуей бей и ще завърши в централния бизнес квартал, оповестиха уредниците от Гражданския фронт за човешки права. Фронтът към този момент провежда мирни шествия през юни, в които участваха над милион души. В шествието на организацията през декември по нейни данни са се присъединили към 800 000 индивида.

От Коледа силите за битка с безредиците употребяват сълзотворен газ против хиляди стачкуващи, доста от които носят маски и еленски рога, при конфликти в молове и в известен измежду туристите квартал. Протестите не престават към този момент седми месец. В последно време броят на участниците понижа, само че демонстрации не престават да се провеждат съвсем всеки ден.

За довечера в централния бизнес квартал е плануван нов протест, участниците в който ще почетат паметта на починалите и ще изразят взаимност с ранените при митингите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР