Хонконг премина трети пореден ден на политически вълнения през коледния

...
Хонконг премина трети пореден ден на политически вълнения през коледния
Коментари Харесай

И по празниците протести и насилие в Хонконг

Хонконг мина трети следващ ден на политически безредици през коледния интервал в четвъртък, до момента в който полицията и продемоктаричните тестиращи се сблъскаха в комерсиалните центрове.
Протестиращите прекараха следобеда в четвъртък, преминавайки през голям брой молове, скандирайки антиправителствени и антиполицейски лозунги.
Полицията се нахвърли върху десетки облечени в черно протестиращи в един мол в квартал Тай По, употребявайки пикантен спрей, както и синьо багрило, с цел да маркира обвинени, заяви кореспондент на Агенция Франс Прес.
Полицията извърши голям брой арести.
От повече от шест месеца Хонконг е обзет от митинги, които са развенчаха репутацията за непоклатимост на финансовия хъб и тласнаха града към криза.
Многото молове в града се трансфораха в постоянни места за митинги, защото стачкуващите се пробват да причинят стопански разстройства и да оказват напън върху пропекинското управление на града.
Последният месец се следи релативно понижаване на насилието и митингите, откакто претендентите за народна власт завоюваха стремглаво на локалните избори.
Но поради Пекин и градските ръководители, които отхвърлят по-нататъшни отстъпки, митингите и конфликтите се възвърнаха през коледните празници.
На Бъдни вечер е имало най-тежка от седмици обстановка с принуждение, по време на която протестиращите и полицията с часове водеха борби в многолюден търговски квартал.
Спорадичните и не толкоз тежки конфликти избухнаха още веднъж в молове на Коледа.
В сряда пропекинският водач на Хонконг Кари Лам съобщи, че буйните протестиращи са " унищожили " Коледа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР