(Homework, 1874, by Winslow Homer) С какво ни се отплаща

...
(Homework, 1874, by Winslow Homer) С какво ни се отплаща
Коментари Харесай

Няма заместител на упорития труд ♥ Хал ЪРБЪН

(Homework, 1874, by Winslow Homer)

С какво ни се отплаща упоритият труд?

Може да имаме фантастична мотивация и страхотни цели, само че нищо няма да се получи, в случай че не прибавим към тях и твърдоглав труд. Ако считаме, че нещо си коства да бъде реализирано, то си коства и да поставим повече от нормалните старания. Хубави­те неща в живота постоянно идват вследствие на положените за тях време, сила, всеотдайност и даже подготвеност да поемем риска да се провалим. Следователно триумфът изисква известна доза су­рова решителност. Той идва при хора, които не се боят от предиз­викателствата и от прословутия извечен твърдоглав труд. Ако иска­ме фантазиите ни да се трансфорат в действителност, наложително тряб­ва да включим в проектите си и упорития труд. А най-хубавото на упорития труд е това, че той освен по­мага за реализирането на фантазиите ни, само че и ни се компенсация с още ред други неща. Ето единствено някои от тях:

Упоритият труд ни оказва помощ да разгърнем потенциа­ла си. Когато упоритият труд стартира да ни се отплаща, това ни подтиква да увеличим още повече напъните, които полага­ме. И ни оказва помощ да забележим по-ясно какъв брой доста неща е възмож­но да реализираме. Успехът носи убеденост, а увереността носи нови и нови триумфи.

Упоритият труд ни оказва помощ да се надигнем очи в очи с живота. Животът е тежък. Всеки ден сме из­правени пред нуждата от избор дали да хленчим и да се отчайваме, или да се опълчим и да се преборим е труднос­тите. Упоритият труд и позитивната настройка на мисълта са най-хубавите средства, е които разполагаме, с цел да се оправяме е пре­дизвикателствата на живота.

Упоритият труд ни кара да се усещаме добре. Няма по-силно възприятие на задоволство от това, което изпитваме, откакто сме изпълнили някоя задача и знаем, че сме дали най- положителното от себе си.

Упоритият труд построява характера ни. Едва ли има по-добро средство за преценка какво представляваме като хора от готовността ни да се трудим настойчиво. Самоотвержените и честни старания разсънват за живот най-хубавото в нас.

Упоритият труд ни печели уважението на други­те хора. Печелим уважението и възхищението на близките, ко­гато влагаме в работата си най-хубавото от себе си и изключително когато се трудим настойчиво. С това печелим и доверието им. И си градим солидна добра известност.

Упоритият труд укрепва и покачва самочувствие­то. Когато даваме най-хубавото от себе си в своята работа, това покачва уважението, което изпитваме към самите себе си и покачва самочувствието ни. Независимо дали реализираме триумфи или не, самият ни опит да ги реализираме и всеотдайните старания, които поставяме, ни карат да се усещаме добре.

Упоритият труд привнася смисъл в живота ни. Все­отдайният и твърдоглав труд за реализирането на задачите, които сме си сложили, е едно от най-богатите на смисъл и удовлет­ворение преживявания. А това, че виждаме смисъл в живота си, ни подтиква към деяние и ни изпълва с благополучие.

Упоритият труд ни оказва помощ да реализираме допустимо най-хубавите резултати. А точно: животът с доста по-инте­ресен и щастлив, когато го живеем продуктивно. Всеотдайният и твърдоглав труд носи голямо задоволство.

Упоритият труд се трансформира в табиет. Добрите привички са ключът към всеки триумф. А трите най-хубави навика са честността, взаимното почитание и упоритият труд.

Упоритият труд е здравословен. Когато се трудим упори­то и безрезервно, използваме мозъка и тялото си по положителни способи, което укрепва по едно и също време и физическото, и психическото ни здра­ве. Хората, които се трудят настойчиво и безрезервно, са по-здрави и живеят по-дълго. Упоритият труд е потребен за здравето ни.

От: „ 20 златни правила. Великите уроци на живота “, Хал Ърбън, изд. „ Кръгозор “, 2003 година
Картинa (заглавна): Farm Women at Work, 1882-1883, by Georges Seurat; chinaoilpaintinggallery

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР