Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от

...
Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от
Коментари Харесай

Руне се изпоти срещу руснак, но намери място на 1/4-финалите в Бризбън

Холгер Руне се класира за четвъртфиналите на тенис шампионата от сериите ATP 250 в Бризбън, Австралия, откакто победи мъчно Александър Шевченко с 6-4, 5-7, 6-2, за към два часа и половина игра.


Поставеният под номер 1 в главната скица датчанин удари първи в откриващия сет, откакто двамата пропуснаха благоприятни условия за пробив, правейки брейк в седмия гейм. До края на частта той не позволи съмнения и поведе в резултата. Вторият сет мина под диктовката на сервиращите, само че руснакът изненада любимеца с пробив в 12-ия гейм, който вкара мача в трета решителна част. В нея обаче Шевченко нямаше съпротивителни сили и Руне господства за безапелационното 6-2, с което откри място в последните осем на конкуренцията.

Скандинавецът, който записа втори следващ триумф в три сета след този над Макс Пърсел на старта, приключи с 12 аса и две двойни неточности, като отрази пет от шестте точки за пробив пред Шевченко и завърши с 39 уинъра и 11 непредизвикани. Съперникът на Руне на четвъртфиналите е 116-ият в международната класация Джеймс Дъкуърт, който отстрани Яник Ханфман с тайбрек в третия сет.

В другия явен 1/4-финал в горната половина Роман Сафиулин се изправя против Матео Арналди от Италия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР