Холандците са добри в танците, но не достатъчно. Може да

...
Холандците са добри в танците, но не достатъчно. Може да
Коментари Харесай

Лалета ли сте, налъми ли сте


Холандците са положителни в танците, само че не задоволително. Може да се каже, че сега националния тим по футбол на " лалетата " демонстрира тъкмо толкоз мощна игра, колкото тази в театралното изкуство. Танците им имат многообразие във фигурите и композициите, само че танцьорите играят с налъми (б.а. сабо - дървени обувки). Това ги прави много лимитирани откъм експедитивност и техника на придвижванията. 

Вероятно тъкмо това е съставният елемент, който направи разликата в мача против Франция преди два дни. " Петлите " разрушиха с 4:0 Холандия в среща от квалификациите за Мондиал 2018, а резултатът можеше да бъде и по-голям в интерес на домакините. Вицешампионите на Европа към този момент водят еднолично в групата, в която играе и България.

  

Футболистите на селекционера Дик Адвокаат се движеха по терена все едно бяха обути със сабо. Холандците така и не откриха типичните за тях скорост и комбинации, с които да се оълчат против атакуващия жанр на Франция.

Сега е време и родните национали да се възползват от това. Както към този момент е ясно, българите сме със доста преимущество, що се отнася до театралното изкуство.

В танците сме по-технични и пъргави от холандците. Сабото при тях оказва съществено въздействие върху скоростта на придвижванията, заради тази причина те залагат на разообразието във фигурите, самостоятелните изяви, или играта по двойки.



Българите сме тъкмо противоположното. Хванем ли се дружно един до друг, нямаме прекъсване. В момента, в който покажем дружност, настроението се повдига и тогава сме в положение да изринем земята от бързи и динамични придвижвания. Това е повода българските танци да са толкоз велики - колективът.



Да, евентуално всички към този момент се досетихте, че в този момент ще дам образец с историческата победа на Националния стадион " Васил Левски " против Швеция (3:2) преди два дни. Логично е. В онази вечер " лъвовете " демонстрираха тъкмо това, което желаеха да видят 10-те хиляди последователи, които бяха пристигнали да ги поддържат. Единни, въодушевени, надъхани и с въодушевление, националите демонстрираха темперамент и върнаха мощните страсти на " Васил Левски ".



Утре българите би трябвало да се възползват от бавните и безидейни холандци. Футболистите на селекционера Петър Хубчев демонстрираха, че могат да играят мощно. Това е последният късмет на тима да се върне в играта и да реализира немислимото преди една година - класиране за Мондиал 2018 в Русия. Да се надяваме, " лъвовете " ще покажат същата мощ и скорост, която демонстрираха против Швеция, а холандците още веднъж ще са обути с налъми.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР