Холандският премиер Марк Рюте заяви в петък, че руският президент

...
Холандският премиер Марк Рюте заяви в петък, че руският президент
Коментари Харесай

Рюте: Путин иска да унищожи Европа, няма да спре с Украйна, ако не го спрем сега

Холандският министър председател Марк Рюте съобщи в петък, че съветският президент Владимир Путин " няма да спре на Украйна, в случай че ние не го спрем в този момент ".

В обръщението си към Общото заседание на Организация на обединените нации Рюте настоя, че " експанзията на Русия би трябвало да бъде спряна " и съобщи, че офанзивата на Москва против Украйна не е предизвикана.

Той даде обещание да продължи да поддържа Украйна и да ѝ даде спомагателна военна помощ, която работи.

Холандският министър председател добави, че неотдавнашната тирада на Путин по отношение на мобилизацията и готовността да се употребяват " всевъзможни средства " за отбрана на Русия е знак за " суматоха " и " уязвимост ", потвърждавайки, че Путин е наясно, че губи спора. " Празните съветски закани остават студени ", настоя Рюте.

" Не споделям, че сме във война с Русия в дословния смисъл на думата, само че би трябвало да помогнем на Украйна с всички запаси, с цел да завоюва тази война. Ние вършим това за себе си, а не за Украйна ", сподели по-рано Рюте в тирада пред Народното събрание, оповестява " Анадолу ".

Руският президент Владимир Путин желае да сътвори велика " Руска империя... тази война няма да свърши с Украйна ".

" Тогава коя е идната жертва? Тогава следствията за Украйна, прилежащите страни и НАТО и Холандия като цяло ще бъдат доста по-големи. "

" Също по този начин сме под огромна опасност от война. Това визира нашата сигурност, нашата независимост и нашето благоденствие ", добави той.

Рюте сподели, че Холандия не може да разреши на Путин да унищожи " всичко, което сме построили дружно в Европа след Втората международна война ", добавяйки, че " не можем да се върнем към ера, в която силата на мощните надвива. Не можем да се върнем към съществени нарушавания на човешките права, изтезания и всеобщи гробове ".

Той акцентира, че не е вид Холандия " да се откаже да поддържа глобите, с цел да купува още веднъж на ниска цена газ от Русия. Това би означавало да приемеш изнудване ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР