Холандският окръжен съд, който разглежда процеса срещу четирима заподозрени за

...
Холандският окръжен съд, който разглежда процеса срещу четирима заподозрени за
Коментари Харесай

Холандски съд осъди двама руснаци и украинец за свалянето на самолета на Malaysia Airlines

Холандският областен съд, който преглежда процеса против четирима обвинени за свалянето на полет MH17 на Malaysia Airlines, разгласи, че самолетът е бил свален от създадена в Русия ракета. Според съдиите Русия е имала цялостен надзор над сепаратистките сили в Източна Украйна по времето, когато самолетът е бил свален с ракета, изстреляна от поле в Източна Украйна.

“От средата на май 2014 година Русия имаше цялостен надзор над по този начин наречената Донецка национална република ”, сподели председателстващият арбитър Хендрик Стийнхуис.

Пътническият аероплан, който е пътувал от Амстердам за Куала Лумпур, беше свален над Източна Украйна на 17 юли 2014 година Загинаха всички 298 пасажери и екипаж. Жертвите са от 10 разнообразни страни. Повече от половината бяха холандци. По това време регионът беше сцена на боеве сред проруските сепаратистки и украинските сили, предходник на сегашната война.

Заподозрените – руснаците Игор Гиркин, Сергей Дубински и Олег Пулатов, и украинеца Леонид Харченко – евентуално ще получат доживотни присъди. Те са в неопределеност и единствено се допуска, че са в Русия, която няма да ги екстрадира. Москва отхвърля всякакво присъединяване или отговорност за свалянето на самолета.

Прокурорите споделят, че обвинените, трима някогашни офицери от съветското разузнаване и украински сепаратистки боен водач, са помогнали за организирането и превозването на ракетна система БУК на съветската войска в Украйна, която е била употребена за свалянето на самолета.

Осъдените мъже, двама някогашни съветски офицери от разузнаването и украински сепаратистки водач, бяха приети за отговорни за свалянето на самолета и убийството на всички 298 души на борда. Четвъртият обвинен е оневинен.

Тримата наказани ще би трябвало да платят “най-малко ” 16 милиона евро обезщетения на околните на жертвите стана ясно осем години, откакто самолетът, пътуващ от Амстердам за Куала Лумпур, беше свален над Източна Украйна на 17 юли 2014 година по време на спора сред проруските сепаратисти и украинските сили.

“Съдът е на мнение, че MH17 се е разрушил поради изстрелването на ракета БУК от поле в Первомайски регион и в следствие всички 283-ма пасажери и 15-членен екипаж губят живота си ”, съобщи съдията по делото.

Москва и юристите на един от обвинените неведнъж сложиха под подозрение заключенията на проверяващите за съветска връзка и твърдо отхвърлиха да са забъркани в свалянето на пътническия аероплан.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР