Холандски учени преустановиха клинично изследване след смъртта на 11 бебета,

...
Холандски учени преустановиха клинично изследване след смъртта на 11 бебета,
Коментари Харесай

Експеримент с виагра причини смъртта на 11 бебета в Холандия

Холандски учени преустановиха клинично проучване след гибелта на 11 бебета, чиито майки приемали виагра по време на бременността си, с цел да се подтиква растежът на фетуса, оповести Университетската болница в Амстердам, представена от Българска телеграфна агенция.

Лекарството виагра против проблеми с ерекцията уголемява кръвоносните съдове. Учените считали, че дребното синьо хапче може да улесни притока на кръв в плацентата и да подтиква растежа на фетус, който има проблеми с развиването. Шансът за оцеляване на новородени с сходни затруднения е дребен и няма лекуване, означиха от болничното заведение.

Когато почналото през 2015 година проучване било прекратено, 93 дами били приели виагра по време на бременността си, а други 90 - плацебо. Нито една участничка не е имала затруднения, свързани с приема на лекарството. Деветнадесет бебета, чиито майки приели виагра, обаче умрели, като гибелта на 11 от тях евентуално се дължи на белодробна хипертония, която може да е обвързвана с лекарството. Други 6 прибързано родени пеленачета също имат белодробни проблеми, само че оживели. В приелата плацебо група 9 деца умрели, само че нито един смъртен случай не е обвързван с белодробни затруднения, до момента в който три бебета, появили се на бял свят с сходни затруднения, оживели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР