Холандски съд отхвърли молбата на гражданин на страната да стане

...
Холандски съд отхвърли молбата на гражданин на страната да стане
Коментари Харесай

Холандски съд отхвърли молбата на гражданин на страната да стане 20 г. по-млад

Холандски съд отхвърли молбата на жител на страната да стане 20 година по-млад , написа " Гардиън ".

Случаят с Емил Рателбанд, " гуру по позитивно мислене " , притегли интернационално внимание.



През предишния месец Емил Рателбанд изиска от съда в Арнем публично да промени рождената му дата и по документи да бъде на 49 година Рателбанд стимулира странното си искане с това, че възрастта му не отразява прочувственото му положение и му пречи да си откри работа и обич . Той твърди, че не се усеща на 69 година и молбата е в сходство с други форми на персонална промяна, които са все по-приемливи по света, такива като смяна на името или пола.

Но през днешния ден в писменото си решение съдът отбелязва, че в холандските закони има права и отговорности, които се основават на възрастта, " такива като правото на глас и задължението да се посещава учебно заведение. Ако молбата на Рателбанд бъде задоволена, тези възрастови условия ще станат безсмислени ".

Според съда Рателбанд е свободен да се усеща с 20 година по-млад, само че в случай че се разреши смяна на рождената му дата, това ще докара до изгубване на 20 година от регистрите за раждане, гибел, брак и партньорство . Ще има друго нежелано правно и обществено отражение.

Съдът също по този начин счита, че това не е " годен мотив, с цел да се промени датата на раждане на човек ". Пояснява се, че Рателбанд н е е съумял да убеди съда, че е обиден от възрастова дискриминация.

Самият холандец даде обещание да апелира решението.

" Това е ужасно. Отхвърлянето от страна на съда е ужасно...защото ни дава всички ъгли, които можем да свържем, когато апелираме ", разяснява той и добави, че е първият от " хиляди хора, които желаят да трансформират възрастта си ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР