Холандска организация, която извършва евтаназия, е получила 3,122 заявки миналата

...
Холандска организация, която извършва евтаназия, е получила 3,122 заявки миналата
Коментари Харесай

22% увеличение на желаещи евтаназия отчита холандски център за 2019 г.

Холандска организация , която прави евтаназия , е получила 3,122 поръчки предходната година , което е нарастване с 22% по отношение на миналата година, заяви в петък експертният център по евтаназия.

" Всеки работен ден 13 души споделят: " Помогнете ми, не мога да продължа ", разяснява Стивън Плейтер, шеф на центъра, прочут преди като Клиника " Край на живота ".

Центърът разполага с специалисти, които поучават общопрактикуващи лекари в случаи на евтаназия, и екипи , формирани от лекари, психиатри и медицински сестри, които посещават пациенти, с цел да оценят настояванията им и да ползват съдбовни дози медикаменти, в случай че дават отговор на критериите за евтаназия.

През 2002 година, Холандия стана първата страна в света , която легализира евтаназията . Може да се прави единствено от лекари, които ползват съдбовни дози медикаменти при строги условия.

Центърът съобщи, че извършва близо 900 или към една трета от получените претенции през 2019 година Исканията постоянно са в случаи на хора с деменция или страдащи от голям брой физически недоволства, свързани със напреднала възраст .

Центърът работи и с пациенти, чиито лекари не желаят да правят процедурата, съгласно уеб страницата на организацията.
 Оправдаха холандски доктор на знаков развой за евтаназията
Оправдаха холандски доктор на знаков развой за евтаназията

Лекарят е оневинен, откакто преди три години евтаназира 74-годишна жена

Броят на хората с деменция , получили евтаназия , нараства от 70 през 2018 година на 96 предходната година , оповестяват от Експертния център по евтаназия. Два от тези случаи са свързани с толкоз напреднали пациенти с деменция, че са били счетени за душевен нетрудоспособни.

Миналата година холандски доктор бе оневинен по обвинявания за ликвидиране , повдигнати откакто е направил евтаназия на пациент с тежка деменция преди повече от три години.

Съгласно холандското законодателство , хората имат право на евтаназия , в случай че създадат премислено, непринудено искане за това и в случай че страданията им са безнадеждно " непоносими ".

Пациентите могат да изготвят предварителна инструкция, в която да заявят желанието си за евтаназия в бъдеще и характерните условия, които биха определили времето. Лекарите също би трябвало да потърсят препоръките на най-малко още един самостоятелен доктор, преди да евтаназират пациент.

Центърът съобщи, че броят на настояванията за евтаназия основава напрежение за личния състав.

" Цифрите оказват тежко въздействие върху организацията ", разяснява Плейтер в изказване. " В момента имаме свободни работни места в целия ръб - лекари, психиатри и медицински сестри. "

Регионалните мониторингови комисии , които правят оценка всички случаи на евтаназия, обявиха, че всички претенции , отправени от центъра, са изпълнени " деликатно ", което значи в сходство със законодателството .
 Нова Зеландия взема решение за евтаназията на референдум
Нова Зеландия взема решение за евтаназията на референдум

Проектозаконът беше прокаран с 69 против 51 гласа на последно четене след дълготраен плевел дебат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР