Холандецът Дилан Грьоневеген спечели седмия етап от колоездачната обиколка на

...
Холандецът Дилан Грьоневеген спечели седмия етап от колоездачната обиколка на
Коментари Харесай

Дилан Грьоневеген спечели седмия етап от Тур дьо Франс

Холандецът Дилан Грьоневеген завоюва седмия стадий от колоездачната обиколка на Франция. В днешния равнинен стадий бяха изминати 230 километра от Белфор до Шалон-сюр-Саон, като Грьоневеген пресече финалната линия след 6 часа, 2 минути и 44 секунди. Той изпревари със сантиметри втория Калеб Еван от Австралия, а трети финишира словакът Петер Саган, който резервира "зелената фланелка " за най-хубав спринтьор.

Йоан Офредо и Стефан Росето бяха двамата колоездачи, които през целия ден водеха колоната. 13 километра преди края обаче те бяха застигнати от пелотона, след което лидерската позиция бе поета от белгиеца Вут ван Аертс. В последните два километра той също реши да спести сили и да остави на спринтьорите да решат спечелилия в днешния стадий.

В подреждането за "жълтата фланелка " на водач в генералното класиране разбърквания не настъпиха и тя остава владеене на италианеца Джулио Чиконе, който има задатък от 6 секунди пред французина Жулиен Алафилип.

Трети на 32 секунди е белгиецът Дилан Тойнс, а в топ 6 попадат още австралиецът Джордж Бенет, британецът Гераинт Томас и коломбиецът Еган Барнал.

В събота следва осмият стадий от "Тур дьо Франс ", в който ще бъдат изминати 200 километра от Макон до Сент Етиен. По пътя си колоездачите ще би трябвало да преминат през шест височини от второкласен и една от трета./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР