Ходорковски: Много интересно: Путин продължава да унищожава градове в Украйна

...
Ходорковски: Много интересно: Путин продължава да унищожава градове в Украйна
Коментари Харесай

Ходорковски в Twitter: Виц, за който са разстреляли жена, днес приляга на Путин

Ходорковски: Много забавно: Путин продължава да унищожава градове в Украйна с преди всичко рускоезично население. Да не би да има някакъв нов проект?

След баталните подиуми в съветски магазини, където жители се бият за кило захар…

Ходорковски: Народът се интересува: Как да превърнем сомогона в захар… Дядо му по майчина линия е имал огромен цех преди Октомврийската гражданска война през 1917 година, който болшевиките му лишават. Майка му е инженер, а татко му конструктор. Михаил приключва с цялостно отличие Химико-технологичния университет " Менделеев " в Москва, като няколко пъти е разгласен за отличник на курса и на випуска.

Ходорковски: Путин още веднъж изпревари всички – на нас ни постановиха по-тежки наказания, в сравнение с чакахме.

Ходорковски е притежател на компанията „ Юкос “, преди доста години е бил другар с Путин, само че в следствие става един от най-острите му критици. Осъден на 14 години затвор, където са осъществени няколко опита да бъде погубен, само че оцелява. Излежава 10 години и през декември 2013 година е опрощение и пуснат. Заминава за Германия. Европейският съд осъди Русия да заплати към 7 млрд $ обезщетение на Ходорковски.

Бизнесменът написа в своята платформа в Twitter: „ Уважаеми, по принцип се обръщам към своите съотечественици, само че всички други също са добре пристигнали в нашите диалози и отзиви.

Много хора с разнообразни политически възгледи се сплотиха против войната в Украйна. Присъединете се “.

Наред с тревожните отзиви за трагичните събития в Украйна и от протичащото се в самата Русия, се виждат и сатирични постове, отразяващи обстановка в Русия.

***

През 1944 година жителка на Берлин е била разстреляна за следния анекдот: Хитлер и Гьоринг се приказват на върха на радио кулата в Берлин. Хитлер споделя, че доста желае да направи нещо, с цел да повдигне самочувствието и оптимизма на берлинчани. Гьоринг отвръща: Може би просто би трябвало да скочиш, Адолф.

***

Хитлер, Гьоринг и Гьобелс са се скрили в бункера. Въпрос: Ако върху бункера падне бомба и убие и тримата, кой въпреки всичко ще се избави? Отговор: Германия.

Удивително по какъв начин вицове от времето на Третия райх звучат толкоз настоящо за сегашната обстановка в Русия.

***

Съдът отсъди още 9 години затвор за Навални. Всъщност това няма никакво значение. Важното е какъв брой още остава на Путин. В този смисъл новината за Алексей е добра…

***

Володин (Вячесла́в Ви́кторович Воло́дин е ръководител на Държавната дума – Народното събрание в Русия) декларирал през днешния ден, че Съединени американски щати са обхванати от безпорядък. В същото време у нас половината страна е облепена с буквата Z, хора се бият за захар, цените летят нагоре. Затварят магазини, фабрики стопират работа. Девалвацията е голяма. Но хаосът – хаосът е в Съединени американски щати, несъмнено.

Такива мисли споделя Ходорковски. Има и умни богаташи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР