Ходенето на къмпинг е полезно за децата, както и за

...
Ходенето на къмпинг е полезно за децата, както и за
Коментари Харесай

Защо ходенето на къмпинг е полезно за децата?

Ходенето на къмпинг е потребно за децата, както и за цялото семейство, съгласно австралийския уебсайт www.gocampingaustralia.com.

От уеб страницата показват 5 аргументи, поради които си коства да заведем децата на къмпингуване с палатка, каравана или кемпер:

1. Сплотяване на цялото семейство. Буквално - фамилията населява лимитирана повърхност, само че в по-широк смисъл, на къмпинг вършим повече неща дружно, които другояче, в прекомерно заетото всекидневие, не бихме съумели. Освен действия като разходки, корабоплаване с лодка, събиране на дърва за огън, подготвяне на храна, на къмпинг се храним дружно, спим по-близо един до различен, поддържаме връзка повече и по-пълноценно.

2. Изследване на природата. Децата през днешния ден от ден на ден губят връзката си с живата и неживата природа. Опознаването й оказва помощ за тяхното психическо здраве, чувство за благополучие от откривателството, както и за когнитивното им развиване. Наблюдението над растенията, птиците, животните, звездите, реката, морето, гората подтиква любознателността на децата, прави ги по-емпатични и отворени към света въобще.

3. Полезни умения за живота. Освен за природата, на къмпинг децата имат късмет да овладеят повече умения за справяне с бита. Като да вземем за пример - да си сготвят, да изперат, да подреждат и да са проведени, повече за оцеляване навън и без помощта на интернет. Да, някои от тези умения могат да се учат у дома, само че навън те са по-мобилизирани и съсредоточени. Това оказва помощ и за тяхната автономия.

4. Чист въздух и открити пространства за игра. Никъде другаде, с изключение на на къмпинг, не даже и на летен лагер, децата не усещат тази дързост и независимост за игра. Времето, прекарано навън в бягане, плуване, преходи, свободна детска игра, е същински разкош за днешните деца.

5. Физическа интензивност за цялото семейство. Къмпингът е късмет да вършим всички интензивности, за които нямаме време, дружно. Дори в желанието си да осигурим на децата забавни неща за правене, родителите също се въвличаме в тях. Плуваме, караме колелета, вършим преходи. Чувстваме се заредени с сила от дните, изпълнени с физическа активност, спим по-добре, храним се по-пълноценно и се усещаме щастливи.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР