Ход с дами: Борисов води с Рая Назарян и Фандъкова

...
Ход с дами: Борисов води с Рая Назарян и Фандъкова
Коментари Харесай

Ход с дами: Борисов води с Рая Назарян и Фандъкова в София, и Караянчева се връща


Ход с дами: Борисов води с Рая Назарян и Фандъкова в София, и Караянчева се връща. Лидерът първи и в Пловдив, Росен Желязков е в Благоевград, Даниел Митов във Варна, а от Смолян – синът на Тодор Батков, написа „ 24 часа “.
Дамско дуо избра Бойко Борисов за
борбата в София. Самият той по традиция води листата в столичния 25-и МИР, определян за лидерски, защото доста от ръководителите на партии оглавяват кандидатските описи там.

Йорданка Фандъкова влиза още веднъж в Народното събрание след 15 години. Тя бе определена за народен представител през юли 2009 година, само че изкара единствено 10 дни на банките, тъй като стана министър на образованието, а три месеца по-късно и първата жена – кмет на София. Остава в историята и с това, че е най-дълго управлявалият столицата кмет – 14 години. Наскоро Борисов разгласи, че я връща в дейната политика като народен представител.
Очаква се поведе в 23-и МИР.
Младата звезда на ГЕРБ – юристката Рая Назарян, която бе в преговорния екип с ПП-ДБ, прави още по-висок скок в партийната кариера и застава отпред в третия регион в София. Юристката изгря, когато Десислава Атанасова бе определена в Конституционен съд, стана и зам.- началник на парламентарната група.

Освен в София, също обичайно Борисов ще води още веднъж и в Пловдив-град. А в случай че номинациите на локалните структури там бъдат почетени,
и кметът Костадин Димитров също ще бъде определен
за народен представител. Но по-скоро издигането му е алегорично, ГЕРБ едва ли ще оголи кметския стол, споделят партийци. Така стои въпросът и със заместниците му Владимир Темелков и Иван Стоянов. Първият дава отговор за образованието и бизнесразвитието, а другият -за  екологията.

Листата за Пловдив е изпратена до централата на партията за утвърждение, само че към този момент явен е единствено лидерът. Втората и третата позиция се чака да са за сегашните депутати Десислава Трифонова и Радомир Чолаков. В проектосписъка е и зам.-кметицата на регион “Източен ” и някогашен общински консултант Станислава Лулчева. Номиниран е също и съветникът Стефан Шилев. Под тепетата обаче разясняват, че не е подходящо хора, заели неотдавна постове в локалната власт,
да ги изоставят поради парламентарния избор.
В сряда ГЕРБ-СДС стартира да записва листите си. Повечето знаковите за партията имена резервират местата си на водачи от последния избор.

Разместване има в Пловдив-област, където лидер ще е шефката на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева. Миналата година там първи бе Вежди Рашидов, само че се отдръпна от политиката и ГЕРБ през август 2023 година след абсурда с уловените от неизключени микрофони в Народно събрание негови думи за митингите в поддръжка на нарязаната Дебора от Стара Загора. Караянчева остава отпред и в Кърджали, откъдето през последните къси парламентарни мандати ГЕРБ не съумя да вкара народен представител. Останала отвън събранието, тя стана консултант на групата.
Начело в Благоевград ще е досегашният ръководител на 49-ото Народно събрание Росен Желязков.
Последното 22-о място там по традиция е за Стефан Апостолов-Поли, синът на кмета на Симитли

Футболният арбитър е първенец по преференции и в пет следващи избора от последното място се изкачва на първо или второ.

Изненада в Смолян пък се оказа Тодор Батков-младши. “Без да се възнамерявам одобрих поканата на ГЕРБ да бъда повдигнат за претендент за депутат от гражданската квота ”, написа във фейсбук синът на най-дългогодишния притежател на “Левски ” Тодор Батков. Водач там още веднъж е доктор Красимир Събев.
Тома Биков този път ще е първи в Силистра.
На мястото на Десислава Атанасова в Разград отива Делян Добрев, който обаче резервира и Хасково. Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов последно ще е първи в Монтана.

В Русе отпред застава общинският водач на ГЕРБ Бедрос Пехливанян, в този момент консултант в Оценка за съвместимост. На 18 януари 2022 година брачната половинка му Еранухи – собственичка на верига аптеки, бе отвлечена и убита поради 30 хиляди лева Три дни по-късно давамата ѝ убийци бяха арестувани,
наказани са на първа инстанция.
Бившият министър на образованието Красимир Вълчев още веднъж застава отпред в Стара Загора и Шумен. В Пазарджик отново е Екатерина Захариева, във Велико Търново – проф. доктор Костадин Ангелов, Томислав Дончев е в Габрово, Деница Сачева в Добрич, Николай Нанков в Ловеч, Росица Кирова във Видин, Даниел Митов във Варна (там втори е някогашният състезателен министър Красен Кралев), Георг Георгиев в Перник, а Теменужка Петкова в Търговище.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР