Хлябът леко поевтиня в някои от големите търговски вериги още

...
Хлябът леко поевтиня в някои от големите търговски вериги още
Коментари Харесай

Цената на хляба: Леко поевтиняване в големите търговски вериги


Хлябът леко поевтиня в някои от огромните търговски вериги още преди обнародването в Държавен вестник на решението на Народното събрание за нулева данъчна ставка. Това сподели инспекция на bTV Новините в главните търговски вериги.

Изчисленията демонстрират, че в случай че един самун „ Добруджа “ е 2 лева, с нулевият Данък добавена стойност същият самун би трябвало да поевтинее на 1,60 лева



Действителност обаче хлябът поевтинява до към 1,80 лева Търговските вериги към този момент го оферират на цена под два лв. с обяснението, че е в промоция.

Според специалисти, даже да не забележим поевтиняване на насъщния с 20%, нулевият налог добавена стойност ще помогне най-малко за известно време той да резервира цената си и да не нараства.

Има основна причина хлябът да спре да нараства и тя е положителната годишна продукция от пшеница. Поради тази причина прогнозата е, че ще забележим задържане на цената за един по-дълъг интервал.

Заради нулевото Данък добавена стойност, което влиза в действие със задна дата от 1 юли, комерсиалните вериги към този момент продават по-евтин самун.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР