Хизбула заплаши да атакува американските позиции в Близкия изток, ако

...
Хизбула заплаши да атакува американските позиции в Близкия изток, ако
Коментари Харесай

Хизбула заплаши САЩ: Палестина не е Украйна

Хизбула заплаши да нападна американските позиции в Близкия изток, в случай че Вашингтон се намеси директно в спора сред Израел и Хамас.

„ Палестина не е Украйна “, сподели представител на ливанската терористична организация, финансирана от Иран, откакто Съединени американски щати реалокираха военни кораби по-близо до своя съдружник Израел.

„ Ако Съединени американски щати се намесят непосредствено, всички позиции на Съединени американски щати в района ще станат законни цели на оста на съпротивата и ще се изправят пред нашите офанзиви. И в този ден няма да има алена линия “, добави представителят.

От Хизбула през вчерашния ден стреляха по израелски позиции и някои западни страни показаха подозрения, че Иран може да управлява офанзивата на Хамас против Израел. Техеран отхвърли обвиняванията.

Заместник-съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Файнър съобщи, че Вашингтон има вяра, че Иран е „ забъркан “ в офанзивите на Хамас против Израел.

Въпреки това, посочи той, сега няма „ директни доказателства “, свързващи Техеран с нападението.

„ Това, за което можем да бъдем напълно ясни, е, че Иран е съизвършител в тези офанзиви, защото поддържа Хамас от десетилетия “, сподели Файнър пред Ей Би Си, акцентирайки иранските оръжия, образование и финансова поддръжка за Хамас.

„ Това, което нямаме, е директна информация, която демонстрира присъединяване на Иран в поръчването или планирането на офанзивите, осъществени през последните няколко дни. Това е нещо, което ще продължим да преглеждаме от близко “, добави Файнър.

Съединени американски щати са подготвени да предложат „ експертиза за освобождение на заложниците, измежду които има и американски жители “.

Файнър също предвижда, че израелският отговор ще „ продължи много време “, обещавайки, че ще има „ повече стъпки на Съединени американски щати, с цел да покаже поддръжка и взаимност за Израел “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР