Хиляди унгарци планират да се включват в годишното шествие Будапеща

...
Хиляди унгарци планират да се включват в годишното шествие Будапеща
Коментари Харесай

Хиляди се очакват на гей парад в Будапеща

Хиляди унгарци възнамеряват да се включват в годишното шествие Будапеща Прайд в поддръжка за ЛГБТ хората и в символ на митинг против закон, който не разрешава потреблението на материали в учебно заведение, за които се счита, че разпространяват хомосексуалността или промяната на пола, съобщи Ройтерс.

Премиерът-националист Виктор Орбан, който е на власт от 2010 година, става все по-радикален в обществената политика и в „ битката за отбрана на обичайните християнски полезности от западния демократизъм “, както споделя той.

Европейската комисия правосъдно произвеждане против Будапеща поради новия закон на кабинета на Орбан, който, заявявайки, че е дискриминационен и опонира на европейските полезности за приемливост и самостоятелна независимост.

Правителството на Орбан, което е изправено пред сложни избори следващата година, счита, че сходни въпроси за правата на ЛГБТ са от компетенцията на националните държавни управления и. Будапеща упорства още, че законът не е против хомосексуалистите, а за отбрана на децата. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР