Хиляди ученици не отидоха на училище за трета поредна седмица

...
Хиляди ученици не отидоха на училище за трета поредна седмица
Коментари Харесай

Хиляди ученици по света настояват да имат бъдеще на Земята, защото няма планета Б

Хиляди възпитаници не отидоха на учебно заведение за трета поредна седмица по света, настоявайки да се подхващат дейности против климатичните промени, като броят на участващите възпитаници продължава да нараства по целия свят , написа английският в. " Гардиън ".

През предходната седмица повече от 60 000 възпитаници отхвърлиха да влязат в класните си стаи , най-големият брой до момента.

Протестите се развихриха през предходната година, когато през август 16-годишната шведска ученичка Грета Тунберг стартира независим митинг против бездействието по въпроса с световното стопляне. Ученици от целия свят са въодушевени да сторят същото, като хиляди от Австралия пропуснаха учебните занятия през ноември. Миналия петък имаше огромни митинги в Германия, Белгия и Швейцария , където повече от 20 000 възпитаници стачкуваха.
 Хиляди възпитаници в Австралия стачкуват против климатичните промени
Хиляди възпитаници в Австралия стачкуват против климатичните промени

Пропускат образователните занятия

Тунберг упрекна някои водачи, че слагат облагите пред оправянето с климатичните промени. " Някои хора - някои компании и някои политици - знаеха тъкмо какви скъпи полезности жертват, с цел да продължат да печелят невъобразими суми пари ", акцентира тя.

" Искам да ги предизвикам в действителни и дръзки дейности за климата, да отхвърлим техните стопански цели и да защитим бъдещите условия на живот за човечеството ", сподели тя, допълвайки: " Моля ви да застанете на вярната страна на историята. Моля ви да обещаете да сторите всичко по силите си, с цел да притиснете личния си бизнес или държавното управление да се съобразят с задачата за ограничение на стоплянето на света до 1,5 градуса. "

Учените по света предизвестиха през октомври, че без трагично усилване на дейностите за понижаване на излъчванията с парников резултат, международните температури ще се покачат с повече от 1,5 градуса над нивата от прединдустриалната ера, с тежки последствия за човечеството. На срещата за климата на Организация на обединените нации в полския град Катовице през декември Тунберг се срещна с генералния секретар на Организация на обединените нации и сподели: " След като нашите водачи се държат като деца, ще би трябвало да поемем отговорността, която те трябваше да поемат от дълго време. "

Стачките на учениците предишния петък бяха най-големите до момента. В Германия, към 30 000 възпитаници напуснаха учебните заведения си допълнително от 50 града, с цел да стачкуват, носейки плакати, на които написа " Защо да учим без бъдеще? " и " Дядо, какво е снежен човек? ". 17-годишният възпитаник Мориц от Кил разяснява: " Искаме да помогнем за оформянето и гарантирането на нашето бъдеще, тъй че ще има свят за нас, в който да живеем след 60 години. "

В белгийската столица Брюксел през днешния ден излязоха по улиците над 30 000 възпитаници, с цел да упорстват за по-добра отбрана на международния климат, като това стана на фона на огромен мраз и сняг.

Друг митинг, обвързван с климатичните промени, в който ще вземат участие и възрасти, е плануван в Брюксел за неделя. Подобен митинг през предишния месец събра към 70 000 души.

" Планетата може да се оправи с нас, само че ние не можем да се оправим без планетата ", беше един от многото плакати, носен от учениците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР