Хиляди служители в американски разузнавателни служби могат скоро да бъдат

...
Хиляди служители в американски разузнавателни служби могат скоро да бъдат
Коментари Харесай

Хиляди разузнавачи в САЩ пред риск от уволнение заради неваксиниране

Хиляди чиновници в американски разследващи служби могат скоро да бъдат уволнени, тъй като не са изпълнили държавното условие за имунизиране против Covid-19, съобщи. Републикански конгресмени показаха безпокойствие във връзка създалата се обстановка.

Няколко от 18-те разследващи организации на Съединени американски щати имат % на неимунизирани над 20% към края на октомври, съобщи Кристофър Сюарт, член на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите. При някои процентът на неимунизираните чиновници доближава 40, сподели той, базирайки се на информация, предоставена на комисията. Конгресменът отхвърли да уточни организациите, тъй като цялостната информация за степента на имунизиране на личния състав им е класифицирана.

Макар доста хора да могат да се имунизират до 22 ноември - крайния период, подложен от администрацията за федералните чиновници, съпротивата против условието може да лиши от чиновници някои огромни организации с отговорности по националната сигурност. Тяхната подмяна е сложна задача поради високоспециализираната работа, който правят, и нуждата да получат достъп до класифицирана информация – процедура, която не е елементарна, а и лишава време.

Службата на шефа на националното разузнаване отхвърли няколко претенции за даване на данни за разследващата общественост. От службата също не биха споделили какви проекти за деяние при изключителни обстановки има при положение, че чиновниците бъдат отстранени от работа заради неспазване на изисквването за имунизиране.

Директорът на Националното разузнаване Аврил Хейнс отхвърли на чуване предходната седмица да разкрие какъв % от работната мощ е била имунизирана, само че съобщи, че не чака, че това ще бъде проблем за задачата. В разследващата общественост има към 100 000 чиновници.

Степента на имунизация, предоставена от Стюарт, е най-вече по-висока от тази на общото население на Съединени американски щати. Около 70% от възрастните американци са изцяло имунизирани и 80% са получили най-малко една доза от имунизацията.

Стюарт прикани администрацията да утвърди повече изключения за хора по медицински, религиозни и други аргументи и да отсрочи всяко уволняване на чиновници от разузнаването. 

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс разкри обществено предходната седмица, че 97% от чиновниците на организацията са имунизирани. Националната работа за разузнаване, която ръководи американски шпионски спътници, е ваксинирала над 90% от работната си мощ. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР