Хиляди се събраха днес край църквата в Москва, където ще

...
Хиляди се събраха днес край църквата в Москва, където ще
Коментари Харесай

При засилени мерки за сигурност: Хиляди се събраха край храма в Москва, за да се сбогуват с Навални

Хиляди се събраха през днешния ден край църквата в Москва, където ще бъде опелото на съветския опозиционер Алексей Навални, с цел да си вземат довиждане с него, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на Ройтерс.

Говорителката на Навални сподели, че траурната гала, която би трябвало да стартира в 14:00 часа (13:00 ч. българско време), може да се забави, защото тялото му към момента е в моргата и не е предадено на околните. 

Руският опозиционер, който умря на 47-годишна възраст в наказателна колония в Сибир на 16 февруари, ще бъде заровен в Борисовското гробище.

От екипа предните дни оповестиха, че доста от траурните организации са отказали да провеждат погребението. Прощална гала няма да има, така като близките му не са успели да намерят помещение за нея.

Асошиейтед прес заяви, че управляващите са оградили пътя от близката метростанция до църквата с бариери за надзор на хората, а огромен брой служители на реда от подразделението за битка с безредиците са били ситуирани.
 Russia Navalny Funeral 2 AP (1)
В същото време силите за сигурност в съветската столица Москва проведоха проява на мощ, до момента в който опечалени хора се събираха за погребението на съперника на Кремъл Алексей Навални, съобщи АП.

Метални огради бяха сложени към обширна зона преди началото на церемонията в московска черква и гробище, а десетки коли на незабавните служби и униформени чиновници заеха позиции от рано сутринта.

Полицаи ревизират документите и персоналния багаж на минувачите и се появиха известия, че мобилните интернет услуги в региона са изключени.

Началото на службата е планувано за 14:00 часа локално време (13:00 часа българско време) в църквата на иконата на Божията Майка " Утоли моята тъга " в московската община Марино. Появиха се известия, че е там е била сложена записка с молба хората да не снимат и да не фотографират. Погребението е планувано за два часа по-късно в Борисовското гробище.

През последните дни полицията арестува стотици хора, положили цветя в памет на Навални тук-там в цялата страна.

Засилените ограничения за сигурност демонстрират, че даже след гибелта си Навални, който бе главният противник на президента Владимир Путин през последните години, остава забележителен източник на паника за управляващите, разяснява ДПА.

Поддръжници на Навални, родственици и бранители на човешките права упрекват Путин, че е наредил убийството на опозиционния водач. Кремъл отхвърля тези обвинявания и продължава да се приготвя за изборите от 15 до 17 март, на които се чака Путин да бъде определен за пети мандат.
 Russia Navalny Funeral 3 AP
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР