Хиляди се бяха събрали пред парламента, за да протестират срещу

...
Хиляди се бяха събрали пред парламента, за да протестират срещу
Коментари Харесай

Задържаха над 200 протестиращи срещу пенсионната реформа в Париж

Хиляди се бяха събрали пред Народното събрание, с цел да стачкуват против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон​

Нестихващо неодобрение във Франция. Причината са опитите за пробутване на пенсионна промяна. Правителството има намерение да усили пенсионната възраст от 62 на 64 години, съобщи БГНЕС.

Управляващите задействаха специфичен член от Конституцията, с който законопроектът за пенсионна промяна ще влезе в действие, без да бъде гласуван от депутатите.

Френският министър председател Елизабет Борн беше посрещната с освирквания в Народното събрание. На този декор френската полиция употребява сълзотворен газ против стачкуващи в Париж. Недоволните жители се събраха на централния площад във френската столица.

Френската полиция се намеси, с цел да разчисти стачкуващи от централен площад в Париж, където хиляди се бяха събрали пред Народното събрание, с цел да стачкуват против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон.

Полицейските редици с извадени щитове и палки напреднаха към площада, до момента в който други стреляха с водни оръдия, откакто в средата на площада беше разпален огън. Полицията употребява сълзотворен газ.

Протестиращи против пенсионната промяна на площадКонкорд в Париж, издигнаха барикади от огради и дъски, а по-късно започнаха да ги подпалват.

Броят на арестуваните за присъединяване в митинги в центъра на Париж против пенсионната промяна набъбна до 217 души. Предишният лист включваше 73 арестувани. Те бяха упрекнати в погроми и палежи след разпръскването на импровизиран протест на площада Конкорд.

Недоволството и митингите ще продължат. Синдикатите приканиха за нови демонстрации на 23 март. За два месеца във Франция към този момент се организираха осем общонационални демонстрации. Повечето от тях събраха над един милион участници в цялата страна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР