Хиляди румънци се включиха в “Шествие за живота” в Букурещ

...
Хиляди румънци се включиха в “Шествие за живота” в Букурещ
Коментари Харесай

Хиляди румънци на протест срещу абортите

Хиляди румънци се включиха в “Шествие за живота” в Букурещ и редица други градове, като участниците носеха тениски с надписи “Спрете абортите” и “Радвам се, че живея”, а към демонстрацията се причислиха и редица православни, католически и протестантски свещеници, съобщи осведомителният уебсайт Зиаре.

Над 2000 души участваха в шествието в град Клуж, в това число митрополитът на града и голям брой свещеници. Демонстрантите носеха плакати с надписи “За живота, за дамата, за семейството”, “Помогни на майката и детето. Те зависят от теб”, “Моли се за прекъсване на абортите”.

Около 1000 души се включиха в шествието в град Алба-Юлия, като участниците носеха плакати с надписи: “Истинските мъже избират живота”, “Спрете абортите”, “Животът е с предимство”, “Детето е подарък от Бога”, “Абортът убива Румъния” и така нататък

В Тимишоара стачкуващите приканиха парламентаристите да извършат един “патриотичен акт” в годината, когато се празнува Стогодишнината от обединяването на румънските земи, и да забранят абортите.

Около 300 души участваха в сходни шествия в градовете Констанца и Бистрица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР