Хиляди румънци протестираха в цялата страна, след като правителството прие

...
Хиляди румънци протестираха в цялата страна, след като правителството прие
Коментари Харесай

Reuters: Хиляди румънци протестираха срещу съдебните промени

Хиляди румънци стачкуваха в цялата страна, откакто държавното управление одобри ексклузивен декрет, с който критиците обявиха, че са премахнали независимостта на прокурорите в една от най-корумпираните страни в Европейския съюз, предава организация Reuters.

Постановлението, утвърдено без публичен спор, е последното от множеството законодателни и кадрови промени на ръководещите социалдемократи, откакто взеха властта преди повече от две години и провокираха угриженост по отношение на върховенството на закона.

Европейската комисия, Държавният департамент на Съединени американски щати и хиляди магистрати предизвестиха, че измененията заплашват независимостта на правосъдната власт.

В невиждан митинг прокурорите обявиха, че ще работят единствено по незабавни случаи от понеделник в продължение на три до седем дни.

Магистратите отхвърлиха покана да се срещнат с министър-председателя Виорика Дънчила в понеделник, с цел да обсъдят указа.

„ Независимостта на правосъдната система не предстои на договаряне “, се споделя в декларация, подписана от асоциациите на магистратите.

„ Всеки разговор по отношение на утвърждението на... указа трябваше да бъде стартират преди неговото утвърждение, а не след него. Единственото решение, което остава в този момент, е да се анулира указът в неговата целокупност “.

В столицата Букурещ към 7000 души стачкуваха, блокирайки придвижването и скандирайки „ Правосъдие, а не корупция “, „ Магистрати, не се отхвърляйте “ и „ Срам! “ Хиляди се събраха в градове в страната./ focus-news.net

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР